Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС демантује текст Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 11. 2023.

Извор: rts.rs

РТС демантује текст Информера

Радио-телевизија Србије демантује наводе из текста Информера под насловом: "Лопови" – Бујке и Оља дају милионе за серију. Деманти преносимо у целини.

"Истина је да ни новинар Информера који се бавио 'истраживачким' новинарством, ни добро обавештени извор познат редакцији, нису пласирали тачне информације.

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић није потписао уговор са спољном продукцијом 'Content factory' 25. септембра. У том периоду је био на годишњем одмору. Коначно, његовог потписа и нема на уговору.

Уговор за серију 'Лопови' прошао је све процедуре и стручни људи из продукције потписују и гарантују исправност тог уговора, као и реалну цену предвиђену за пројекат.

Зашто Предраг Аздејковић није видео у плану за 2023. годину серију, одговор је једноставан. Почетак снимања је планиран за август 2024.

Још једна неистина је изнета у вашем тексту. Оливера Ковачевић није главни и одговорни уредник КУП-а (Културно-уметнички програм), у оквиру којег се снимају домаћи играни садржаји.

Остаје нејасно, шта је тачно спорно у вези са уговором за серију 'Лопови', али закључујемо да је и ово део кампање коју председник УО Бранислав Кланшчек извесно време води против РТС-а."

Коментари (1)

Остави коментар
нед

26.11.

2023.

Срце Корупције [нерегистровани] у 12:45

Суштина ствари

Сазнали смо најважнију ствар РТС-а. Кад је директор Бујошевић на одмору, цифру (која није демантована) од 1.798.604 евра, то потписује неко други и он заиста није крив јер о томе ништа не зна већ су потпис на ту цифру ставили Стручни Људи РТС како се наводи. РТС је још једном потврдио да је срамота Србије.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси