Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шапић оптужио ТВ Н1: Много лажете, својим лажима наносите велику штету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2023.

Извор: Н1

Шапић оптужио ТВ Н1: Много лажете, својим лажима наносите велику штету

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић оптужио је поново ТВ Н1 да злонамерно монтира прилоге о њему, као и да "својим лажима наноси велику штету". Репортер Н1 је демантовао Шапића и поручио му да о свему што је он рекао постоји снимљена изјава.

Он је реагујући на питање репортера Н1 у вези са проблемима Једриличарског клуба „Земун“ рекао да је то кривица надлежних у том клубу.

Иначе, Једриличарски клуб „Земун“ је упутио питање Шапићу шта да раде у вези са лицитацијом за плутајуће објекте , јер је на месту где се они налазе Урбанистичким планом предвиђено да ту буду привредни објекти, и они као спортски клуб не могу да конкуришу, иако су 20 година на том месту.

Шапић је констатовао да поменути клуб протеклих 20 година није плаћао то место које је коришћено, као и да широм Србије многи спортски клубови плаћају закуп.

„И Партизан као кошаркашки клуб плаћа Арену. Значи, сви све плаћају. А ја питам коме су они плаћали простор за Једриличарски клуб који су користили? Претпостављам да нису, јер ако је неко наплаћивао, онда је то напалаћивано супротно закону, јер није имао право да наплаћује, осим Града Београда. А Град није могао да дође у посед своје обале до сад. И они су користили тај простор као и сплавови, без икакве накнаде 20 година. А требало би да буде обрнуто“, рекао је Шапић.

На констатацију репортера Н1 да је промењена водна намена, и да клуб уопште не може да учествује на лицитацији, Шапић је рекао да на том месту не могу да лицитирају, али да постоји друго место на којем могу то да ураде.

„Не могу ја њима да нађем решење за нешто што је до сада било недефинисано. Ми сада постављамо правила, и они морају да се уклопе у та правила“, поручио је Шапић, и додао да Једриличарски клуб зна о свом проблему већ осам месеци.

„Сетили су се два дана пред лицитацију да оду на вашу лицитацију и да питају: ‘А шта сада ми да радимо’? Пошто су им пуна уста деце, питам колико им је стало до те деце“, запитао је Шапић.

Напомиње и да је прво обавештење о плановима за уређење обала послато свима на потезу на коме се налази и Једриличарски клуб Земун.

„У овом моменту немам решење, али ћу свакако гледати да им помогнем, да видимо где би могли да буду, и коме ће да плаћају“, изричит је био Шапић.

Упозорио је да може и да дође да проблема да када се нађе нови простор за овај клуб, да неће желети да се преселе.

На примедбу репортера Н1 да су добили решење да се иселе са тог места, Шапић је поновио питање: ‘Шта су радили претходних осам месеци’?

Колико има бескућника у Београду?

Након тога је Шапић упутио примедбу да је то исто „као кад је Н1 оптужио њега да бескућници немају где да бораве“, као и да га је након тога „напала читава машинерија Н1 телевизије“.

„Ево, јутрос сам гледао прилог на вашој телевизији, где разговарате са човеком из Црвеног крста и где га питају да ли они сви имају где да буду? Он одговара да имају где да буду, јер капацитети нису попуњени још увек. Ви сте мени пре два и по месеца рекли да Београд има проблем са бескућницима, и ја сам се упецао као шаран. Морам да признам. И ви сте ту тему избацили“, навео је Шапић.

Оптужио је поново Н1 телевизију да је злонамерно монтирала изјаву о бескућницима.

„Није тачно да Београд има проблем са бескућницима. И није тачно да су недовољни капацитети које имамо. И није тачно да има њих 5.000 на улицама“, истакао је он.

Н1: Колико их има?

Шапић: Ми не можемо да знамо колико их има. Али, можемо на основу наших капацитета који нису пуни, да видимо колики су. То је 102 лежаја за трајни смештај, 31 лежај за ноћни смештај и још 60 лежаја у Ломиној. И никада капацитети нису пуни… Ја сам питао Секретаријат шта можемо да урадимо за њих, они су ми рекли: „Ништа“!

Уследила је расправа председника Привременог органа Града Београда са репортером Н1 око тога ко је шта рекао на једном од обраћања медијима Шапића.

На изјаву репортера Н1 да не жели да се убеђује са њим, Шапић је узвратио: „Хоћемо да се убеђујемо, јер много лажете. Хоћемо да се убеђујемо јер наносите велику штету вашим лажима. Нисмо у паркићу у „Павиљонима“, па да нећемо да се убеђујемо. Да, хоћемо! Ви имате одговорност за изречену јавну реч“.

Н1: Постоји снимак онога што сте рекли.

Шапић: Хоћемо да се убеђујемо, јер постоји снимак који сте ви измонитрали…

Видео прилог Н1

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси