Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Агенција чешља удео Ђиласа у Пресу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2012.

Аутор: Б. Б. Извор: Курир

Агенција чешља удео Ђиласа у Пресу

Агенција за борбу против корупције истраживала је власничку структуру у недавно угашеном листу Прес, у којем су доминантну власничку, а тиме и уређивачку реч имали ухапшени власник „Делте“ Мирослав Мишковић и градоначелник Београда Драган Ђилас.

Начелник сектора за оперативне послове Агенције Драгомир Тирнанић приказао је, на основу података из АПР, кретање власништва у Пресу од оснивања децембра 2005.

Да је власништво у том листу замагљено говори и чињеница да нема доказа ни да га је Мишковић прикривено финансирао преко
кипарске офшор фирме „Амбер прес лимитид“.

- За то није постојао ниједан писани доказ све док Мишковић сам није објавио да се повлачи из тог листа - рекао је Тирнанић.

Упитан да ли ће се истраживати власништво Ђиласа у Пресу, он је казао да власничку структуру, у случају да се функционер скрива иза другог лица, могу да утврде тужилаштво и порески органи кроз испитивање токова новца.

- Чим неко неће да пријави да је власник медија, ту је нешто неморално, непринципијелно, непоштено - рекла је председница УНС Љиљана Смајловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси