Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо новинар Душан Дуле Марковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 05. 2023.

Аутор: Љубица Јоцић Извор: Јужне вести

Преминуо новинар Душан Дуле Марковић

После дуге и тешке болести, у Нишу је, месец дана пре свог 77. рођендана, преминуо Душан Марковић, доајен спортског новинарства, дугогодишњи уредник спортске рубрике Народних новина и члан УНС-а. Комеморација је у уторак, 30. маја у Фудбалском савезу Ниша, а сахрана истог дана на Новом гробљу.

Рођен је у селу Трбуње код Блаца, основну школу и гимназију завршио је у Блацу, а Факултет физичког васпитања у Нишу.

Године 1969. почела је његова новинарска каријера када писао у нишком омладинском гласилу Лист младих, а годину дана касније постао је професионалац у спортској редакцији Народних година, где је остао до одласка у пензију 2010. године.

Био је један од оснивача и дугогодишњи председник Секције спортских новинара Ниша, дописник загребачких дневних листова Вјесник, Вечерњи лист и Спортске новости, извештавао је са светских и европских првенстава у фудбалу, Зимских олимпијских игара, Универзијаде, Медитеранских игара... Добитник је бројних награда, од којих је највећа Признање за животно дело Удружења спортских новинара Србије 2010. године.

Читаву своју каријеру посветио је фудбалу и извештавању о Фудбалском клубу Раднички.

Уз физиотерапеута Вукосава Коцића, једини је непосредни сведок свих утакмица Радничког у три сезоне наступа у Купу УЕФА из осамдесетих година прошлог века, а пуних 25 година није пропустио ниједно гостовање Радничког.

Комеморација је у уторак, 30. маја од 11 сати у Фудбалском савезу Ниша, а сахрана је истог дана од 14 сати на Новом гробљу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси