Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас: Запрепашћени смо отвореним писмом Колегијума Радио телевизије Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2023.

Аутор: Владимир Маричић Извор: Данас

Данас: Запрепашћени смо отвореним писмом Колегијума Радио телевизије Србије

Запрепашћени смо отвореним писмом Колегијума Радио телевизије Србије у коме се редакција Данаса оптужује за подршку бомбардовању зграде Телевизије Београд 1999. године када је живот изгубило 16 наших колега.

Колегијум Јавног сервиса је те оптужбе изнео позивајући се на пасус из колумне Павла Симјановића, дакле из ауторског текста нашег филмског критичара, који никако не може бити став редакције Данаса, чак и да је аутор мислио то што му спочитава Колегијум РТС-а.

Нисмо запрепашћени писмима и текстовима које су истог дана истим поводом о Данасу написали Милорад Комраков и Ненад Љ. Стефановић, бивши и садашњи главни уредник Информативног програма РТС-а, јер смо ту врсту приземне пропаганде од њих двојице и очекивали. Овакав начин етикетирања наше редакције и наших запослених већ смо имали прилику да видимо много пута од 1997. године, када је наш лист почео да излази, па до данашњих дана, али заиста смо мислили да је речник “комраковштине” и дведесетих одавно нестао са Јавног сервиса.

Од 1999. године у Данасу смо објавили хиљаде текстова у којима је јасно изражен уређивачки став да се бомбардовање РТС-а од стране НАТО алијансе и жртвовање наших колега никако не може оправдати и да представља антицивилизацијски чин, насиље и злочин.

Колегијум листа и портала Данас закључио је и да Павле Симјановић мора додатно у наредној колумни објаснити свој став, како не би било произвољних тумачења његовог текста, те да је уређивачки пропуст што му на одређене нејасноће није скренута пажња пре него што је колумна објављена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси