Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зауставио емисију због непожељног госта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2009.

Извор: Глас јавности

Зауставио емисију због непожељног госта


СТАРА ПАЗОВА - Бранислав Јовановић, уредник и водитељ ромске емисије која се на програму Радија Старе Пазове уживо емитује једном седмично, још од јануара 2005. након телефонске интервенције Милана Крстовића, в. д. директора и главног и одговорног уредника, морао је 9. марта да прекине емисију и напусти студио.

Разлог томе је што се као гост у емисији нашао Срђо Комазец, лидер радикала и председник општине у прошлом сазиву. У жалби на овај самовољни поступак директора општинског јавног сервиса који финансирају сви порески обвезници ове општине, а коју је послао на више адреса, Јовановић детаљно описује како је дошло до прекида емисије и његовог истеривања из студија.

Лична интервенција

- Од прве емисије 26. јануара 2005. године па све до сада нико ми се није мешао у уређивачку концепцију, самостално сам бирао госте спремне да личним ангажовањем допринесу побољшању квалитета живота ромске популације у овој општини. Један од њих је био и мој последњи гост, бивши председник општине Срђо Комазец, за чијег мандата је и покренута ова емисија - каже Јовановић.

- Емисија је текла нормално све до 21.20 када ми је тонац Далибор Јурашин дао знак да прекинем, показујући ми на телефон у студију, што сам одмах и учинио у пустио музику. У режији ми је објаснио како му је директор Крстовић наредио да прекине емисију, обећавши да ће и сам доћи, и заиста се кроз десетак минута појавио у студију. Љутито ме је питао како сам радикала Комазеца, на своју руку без консултација са управом, могао да позовем као госта - наставља своје излагање увређени водитељ.

Како каже Јовановић, покушао је да свом газди објасни како је до тада имао слободу у одабиру гостију.

- Објаснио сам му да сам за 215 емисија до сада радио без ичијег мешања, а да мој гост нема судску забрану јавног наступања - рекао је Јовановић.

Тотална забрана

- После тих мојих речи Крстовић ми је припретио: „Кад је тако, ромска емисија је од вечерас прекинута за сва времена, а теби је одсад забрањен улазак у просторије Радио Старе Пазове, такође за сва времена“ - додаје он.

Јовановић каже да је о том инциденту Комазец обавестио одборнике Скупштине општине на седници одржаној 11. марта, али председник општине Горан Јовић, на чију је сугестију највероватније Крстовић прекинуо ромску емисију, није реаговао.

Б. Ракочевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси