Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општинско веће и даље затворено за новинаре Жиг инфа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 02. 2023.

Аутор: Жиг инфо Извор: Жиг инфо

Општинско веће и даље затворено за новинаре Жиг инфа

Јуче је одржана седница Већа ГО Гроцка, међутим, и ова седница је била затворена за јавност, односно позив и материјал за ову седницу нису достављени, у складу са Пословником, новинарима Жиг инфа.

Подсетимо се, седнице Већа, према усвојеном Пословнику о раду требало би да буду јавне. У члану 15. Пословника о раду седница Већа, наводи се да материјал и позив за седнице, између осталога, треба да се достави и медијима ( Жиг инфу, прим. аут.). Међутим, материјал и позив за седнице Већа ГО Гроцка не да се не доставља, него и када новинари Жиг инфа желе да присуствују „јавним седницама“ овог тела, оне се затварају за јавност без Законског образложења. Шта више, челни људи у ГО Гроцка признају да се седнице Већа затварају за јавност управо због присуства новинара Жиг инфа.

Медијски центар Жиг инфо је уредно обавестио председника ГО Гроцка и Већа, Драгана Пантелића као и секретарку Биљану Марковић за поступање по Пословнику, односно да је потребно да нам достављају материјал и позив за седнице.

Међутим, новинари Жиг инфа и даље се не позивају на седнице Већа ГО Гроцка.

Према сазнањима Жиг инфа, на већу се гласало за преусмеравање буџетских средстава, добијених од града Београда за Спортску халу и остале инвестиције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси