Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Врању одржана седница Судског већа поводом жалби на пресуду у случају претњи запосленима у ОК радију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2023.

Аутор: Душан Пешић Извор: Данас

У Врању одржана седница Судског већа поводом жалби на пресуду у случају претњи запосленима у ОК радију

У Вишем суду у Врању одржана је седница Судског већа о жалбама на пресуду окривљених Дејана Николића Кантара, Славише Коцића и Бојана Танасковића, поводом случаја претњи запосленима у ОК радију и оштећењу инвентара у кафићу „Но комент“. Заступници окривљених тражили су укидање притвора и враћање пресуде на првостепено одлучивање, док је Више јавно тужилаштво (ВЈТ) захтевало да се жалбе одбију као неосноване и потврди пресуда.

Фото: снимак екрана ОК радио

Очекује се одлука Вишег суда да ли се жалба окривљених усваја.

Председавајућа Судског већа, Драгана Илић Марковић, казала је да Дејан Николић није присутан „јер није приведен из Окружног затвора у Београду, зато што је суд обавештен да није у могућности да путује“.

На почетку седнице Илић Марковић је прочитала пресуду Основног суда у Врању од 11. октобра прошле године, којом су Николић, Танасковић и Коцић оглашени кривим за кривично дело насилничко понашање према запосленима и имовини ОК радија.

Заступници окривљених Николића, Коцића и Танасковића захтевали су да се они „ослободе оптужбе за извршење кривичног дела насилничког понашања“, а ВЈТ у Врању да се „жалбе окривљених одбаце као неосноване“.

„Чињеница која Дејана Николића доводи у везу са извршењем кривичног дела није утврђена на поуздан начин. Мислим на исказ Светлане Иванов да је преко телефона препознала Николићев глас. Можемо да закључимо да се ради о њеном утиску и оцени, па је нужно укидање пресуде како би чињенице биле правилно утврђене“, рекао је Николићев пономоћник Томовић.

Окривљени Коцић је потврдио да „у потпуности прихвата речи свог браниоца Ђорђевића“, који је захтевао да се Танасковић и Коцић „ослободе оптужбе за извршење кривичног дела“, а који се сумњиче да су фарбом испрскали инветар кафића „Но комент“, који послује у оквиру пословних просторија ОК радија.

Адовакати окривљених су Вишем суду доставили документ Министарства унутрашњих послова (МУП) од 25. августа прошле године, „као доказ да је Николић само једном осуђиван“, док је заменик вишег јавног тужиоца, Радица Ристић, доставила документ из тужилачке евиденције, у коме пише да је Николић осуђиван шест пута за различита кривична дела.

Подсетимо, неправоснажном пресудом Дејан Николић је осуђен на казну затвора од годину и два месеца, почев од 17. јуна 2022. године, у коју је урачунато и време које је провео у притвору, за претње власници ОК радија, Оливери Владковић, и запосленој Светлани Иванов.

Славиша Коцић и Бојан Танасковић су, такође неправоснажно, осуђени на осам месеци затвора, јер се сумњиче да су оштетили имовину кафића „Но комент“.

Седници Судског већа присуствао је окривљени Славиша Коцић, његов пуномоћник Милан Ђорђевић, Николићев пуномоћник Предраг Томовић, Круна Савовић, правна заступница ОК радија и оштећених Оливере Владковић и Светлане Иванов које су, такође, присуствовале седници Судског већа, као и заменик вишег јавног тужиоца Радица Ристић.

Седницу су пратили и представници Сталне радне групе за безбедност новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси