Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Наставља се финансирање РТВ-а из буџета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2022.

Аутор: М. Р. Извор: Данас

Наставља се финансирање РТВ-а из буџета

Предлог измена Закона о јавним медијским сервисима стигао је у Скупштину, а по њему делимично финансирање Радио-телевизије Војводине из буџета Србије требало би да се настави и у 2023. години

– За обављање основне делатности, која је у функцији остваривања јавног интереса, Јавна медијска установа „Радио-телевизија Војводине” до 31. децембра 2023. године делимично се финансира из буџета Републике Србије – наводи се у предлогу.

У образложењу се наводи да „садашња висина таксе од 299 динара на месечном нивоу, није довољна да Јавна медијска установа „Радио-телевизија Војводине” несметано и у континуитету обавља своју основну делатност“.

Како се истиче, РТВ је од таксе у 2021. години приходовао 2.21 милијарде динара, а процена је да ће се у 2022. години остварити приход у износу од 2.29 милијарди.

У предлогу се не наводи колико ће новца из буџета бити опредељено за РТВ.

Током 2021. године РТВ је из државне касе добио 900 милиона динара док је од маркетинга приходовао око 70 милиона динара.

Претходне измене Закона о јавним медијским сервисима из децембра 2021. године, оставиле су могућност да се РТВ дотира из буџета током 2022. године, а сада ће то бити продужено и на 2023.

На другој страни РТС се по закону више не финансира из буџета већ само из претплате и сопствених прихода.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси