Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарство без компромиса и заштите
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2022.

Аутор: РТС Извор: РТС

Новинарство без компромиса и заштите

Синдикат новинара Србије обележиће у петак, 2. децембра, 20 година од оснивања. СИНОС изузетно добро сарађује са свим медијским синдикатима у региону, а основан је на иницијативу групе новинара уз подршку Удружења новинара Србије. Од 2005. године члан је Европске (EFJ) и Међународне федерације новинара (IFJ) и има њихову снажну подршку у одбрани права запослених у медијима.

Више него икад, новинарима је потребна помоћ у одбрани професије, интегритета и медијског кредибилитета.

Постоји изрека да су најбољи новинари они сиромашни, јер се њима најлакше манипулише. Зашто смо то дозволили? Шта су у последње две деценије новинари постигли? Шта су хтели, а нису могли? Kо их је разумео и подржао, а ко не? Да ли су довољно јединствени и истрајни у својим борбама?

О томе у емисији Речено и прећутано говоре: председница Синдиката новинара Србије Драгана Чабаркапа и председник Извршног одбора Удружења новинара Србије Слободан Радичевић.

Уређује и води Аријана Хандан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси