Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српски телеграф: За УНС су једнаки жртва и прогонитељ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2022.

Аутор: Српски телеграф Извор: Српски телеграф

Српски телеграф: За УНС су једнаки жртва и прогонитељ

Удружење новинара Србије после пуних пет дана ћутања коначно се огласило о претњама и увредама које је на рачун новинарке нашег портала Република упутио Чедомир Јовановић, лидер ванпарламентарне Либерално-демократске партије. Међутим, текст који је УНС објавио на свом порталу у исти кош ставио је нападача и жртву, пошто је Јовановићу дата прилика и простор да се бави теоријама завере и у бизарној машти конструише наводни прогон од наше редакције и наше новинарке.

Подсећања ради, након што је новинарка Републике добила информацију и фотографију да Јовановић вози скупоцени џип мерцедес ГЛА са страним регистарским ознакама, и позвали смо Јовановића да га питамо за коментар, а уобичајена новинарска пракса се убрзо претворила у хорор пошто је Јовановић изгубио контролу и без икаквог повода почео да урла и прети нашој новинарки.

Да све буде горе, Јовановић је колегиници која је текст радила максимално професионално и посвећено слао и своје узнемирујуће фотографије на којима се види да му је раскрвављен нос, поручујући да нам је,,сачекуша име".

Имајући све наведено у виду, најмање што би новинарска удружења требало да ураде јесте да се огласе и јасно осуде прогон новинара од моћника, без обзира на браншу из које они долазе. Да све буде горе по УНС, иако су нас питали да ли могу да преузму принтскринове из оригиналног чланка Републике на основу којих је јасно да је видно изнервирани Јовановић изгубио конце и напао новинарку, они то ипак нису урадили.

Иако су из УНС пренели нашој новинарки да је њима циљ да објаве и осуде сваки напад на представнике седме силе, ако су овако осудили Јовановића, боље и да нису!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси