Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трамп тужио Си-Ен-Ен, тражи одштету од 475 милиона долара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 10. 2022.

Аутор: РТС, Гардијан, Ројтерс Извор: РТС

Трамп тужио Си-Ен-Ен, тражи одштету од 475 милиона долара

Бивши амерички председник Доналд Трамп тужио је кабловску ТВ мрежу Си-Ен-Ен за клевету. Трамп тражи одштету од 475.000.000 долара, наводи се у поднеску суда у Флориди

Трампови адвокати тврде да је америчка кабловска информативна станица покушала да укаља бившег америчког председника "серијом скандалозних, лажних и клеветничких етикета ‘расиста’, ‘руски лакеј’, ‘побуњеник’ и на крају ‘Хитлер’".

Тужба је поднета федералном суду у Форт Лодердејлу.

У тужби се наводи да је поред једноставног наглашавања било каквих негативних информација о Трампу и игнорисања свих позитивних информација о њему, Си-Ен-Ен покушао да искористи "свој огромни утицај, наводно као ‘поуздани’ извор вести, да оклевета тужиоца у главама својих гледалаца и читалаца са циљем да га политички порази".

Си-Ен-Ен је одбио да коментарише случај.

У тужби се наводи неколико случајева у којима је Си-Ен-Ен упоредио Трампа са Хитлером, укључујући специјални извештај водитеља Фарида Закарије из јануара 2022, у којем је било и снимака Хитлера.

Тужба долази у тренутку када се бивши председник САД суочава са значајним проблемима, као што је истрага америчког Министарства правде због руковања поверљивим документима.

Трампа је прошлог месеца тужила њујоршка државна тужитељка Летисија Џејмс у вези са његовим пословима као могула за некретнине.

А конгресни комитет и одвојено истражује прошлогодишњи напад Трампових присталица на амерички Капитол 6. јануара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси