Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изабран нови Управни одбор „Локал преса“ – нова председница Марија Обреновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 10. 2022.

Аутор: Владимир Малешић Извор: Форум инфо

Изабран нови Управни одбор „Локал преса“ – нова председница Марија Обреновић

У Врњачкој Бањи је одржана 27. Скупштина Асоцијације независних локалних медија „Локал прес“, која је била и изборна. Марија Обреновић, новинарка и суоснивачица крагујевачког портала „Пресек“ изабрана је за председницу новог Управног одбора, који је добио четворогодишњи мандат.

Тродневна скупштина „Локал Преса“ окупила је представнике чланица пословног удружења у Врњачкој Бањи. Поред радног дела, представљене су пројектне активности и нове услуге које су на располагању чланицама, одржана је радионица „Како направити кратки видео“ и округли сто „Изазови трансформације традиционалних медија у дигиталном добу“.

Претходне четири године су биле веома турбулентне и пуне изазова, оценио је председник Управног одбора Асоцијације у том периоду Драган Ђорђевић.  

Пандемија Ковида показала је да се локални медији могу изборити са тешким ситуацијама, рекла је генерална секретарка Асоцијације Снежана Милошевић, и додала да су се прилагодили, прешли на онлајн рад, и да су све редакције наставиле да постоје.

Уз пандемију највеће изазове су представљали притисци на локалне медије, казала је Милошевић, пре свега финансијски, кроз пројектно суфинасирање. Ђорђевић је казао да постоји много пропуста у њему, а медији, пре свега штампани, суочавају се са новим проблемима, који се нижу, и не решавају довољно брзо да би се медијска сцена унапредила.

Скупштина је донела одлуку о формирању Клуба жена у медијим, који ће носити име Зорице Вишњић, недавно преминуле власнице и уреднице „Лозничких новости“, а представљен је и нови пројекат намењен чланицама Асоцијације „Генерација ЗЕД“, у којем учествују млади новинари и новинарке, као и идеја о формирању фото базе Локал Преса.

Између десет кандидата и кандидаткиња Скупштина је изабрала нови Управни одбор, чија ће председница бити Марија Обреновић, новинарка и суоснивачица крагујевачког портала „Пресек“, која је добила највише гласова делегата. У Управни одбор избрани су и Тања Трифковић, главна и одговорна уредница шабачког „Гласа Подриња“, Надежда Тошић, власница и уредница портала „Ужице медиа“, Владимир Малешић, уредник информативног програма пријепољске Телевизије Форум, Љиљана Стојановић, главна и одговорна уредница лесковачког портала „Југ Прес“ и Драган Ђорђевић, власник и директор „Сремских новина“ из Сремске Митровице.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси