Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зорана Михајловић о спорном интервјуу у Информеру: Силоватељима и насилницима није место у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2022.

Аутор: М. Р. М. Извор: Данас

Зорана Михајловић о спорном интервјуу у Информеру: Силоватељима и насилницима није место у медијима

“Серијским силоватељима и насилницима никада није и неће бити место у медијима, јер медији треба да буду партнери у борби против насиља над женама и девојчицама, а не подстрекачи истог”, каже за Данас Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка енергетике, поводом интервјуа Информера са осуђиваним силоватељем Игором Милошевићем

Према њеним речима, уместо што се медији баве ширењем страха и панике ради сензационалистичког извештавања, треба да отворе питања безбедности жена на јавним местима и спречавања сексуалног напада на жене.

“Ширењем страха, чини се корак уназад за сав труд и рад који смо до сада уложили када је у питању било која врста насиља над женама и девојчицама. Поред заштите и пружања помоћи жртвама насиља, потребно је радити и са починиоцима насиља, да покушамо да их интегришемо у друштво, али и рад са најмлађима и едукација грађана и грађанки шта је све насиље и како у тим ситуацијама реаговати”, објашњава Михајловићева.

Поручује и да морамо да нађемо начин као друштво како и на који начин да контролишемо и вршимо ресоцијализацију насилника.

“Понављам још једном, поред регистра насилника и педофила, поред информације да је насилник пуштен на слободу, или да се брано са слободе, важно је у законодавном оквору створити услове контроле”, закључује потпредседница Владе у изјави за Данас.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси