Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ново суђење, за ново кривично дело Дејану Николићу Кантару, одложено
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 09. 2022.

Аутор: Јавни сервис Извор: Јавни сервис

Ново суђење, за ново кривично дело Дејану Николићу Кантару, одложено

Суђење Дејану Николићу Кантару, које је било заказано за јуче, у предмету у којем је оштећена М. В. није одржано због тога што окривљени Николић „није могао да буде спроведен из Окружног затвора у Београду“, у којем се тренутно налази у притвору

Подсећамо да је Основно јавно тужилаштво у Врању поднело оптужни предлог против Дејана Николића због постојања основане сумње да је „у периоду од 28.12.2020. године до 28.03.2021. године у Врању, у стању урачунљивости, са умишљајем, угрозио сигурност оштећене В. М. из Врања, претњом да ће напасти на њен живот или тело, на начин што је са мобилног телефона … на мобилни телефон оштећене… упутио претње „развалићу ти стан курво, удавићу те, направићу ти хаос, седи мирна, немој да досађујеш, дрољо, смрдло само те чекам, ћао заборави, а ти ћеш да патиш док си жива смрдло проклета“, дана 14.02.2021. године са мобилног телефона… на мобилни телефон оштећене… упутио претњу „.*баћу ти све што имаш, ако ме само још једном позовеш дрољо шиптарска“ и дана 28.03.2021. са мобилног телефона … на мобилни телефон оштећене… упутио претњу „за оно што си рекла то ћеш цео живот да патиш, нико на овом свету неће да ти помогне,“ изазивајући осећај страха и угрожености код оштећене, при чему је био свестан да је његово дело забрањено и хтео његово извршење, чиме је извршио кривично дело угрожавања сигурности из члана 138. ст. 1 Кривичног законика“. У оптужном предлогу налази се низ претњи и тврдњи о насиљу над оштећеном М. В. и оспоравање од стране оптуженог Дејана Николића.

У протекла три месеца, Дејану Николићу се суди у суду у Врању због претњи власници и запосленима у ОК радију, због претњи начелнику Полицијске управе Врање, због претњи бившој девојци М.В., а у међувремену је поновио претње власници и запосленима у ОК радију током суђења, као и стражару у Централном затвору. Очекује се да тужилаштво подигне оптужни предлог и у овом случају.

Када је реч о претњама М. В., занимљиво је да тужилац тражи условну осуду са утврђеном казном затвора у трајању од шест месеци, са временом проверавања од 2 године. У прилогу је оптужни предлог из којег се може видети природа почињених кривичних дела и веома јасан раскорак између предложене санкције и онога што је учињено. Оваква казнена политика је више охрабрујућа него што има одвраћајућу превентивну улогу. Нарочито када је реч о вишеструко кажњаваној особи, која сваким својим новим чињењем говори да не само да кривичне санкције нису имале позитивно деловање, већ управо да сваки процес мултипликује број кривичних дела.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси