Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велики раст броја онлајн читалаца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 03. 2009.

Извор: Данас - Бизнис

Велики раст броја онлајн читалаца


После шест месеци рада Данасовог веб портала www.danas.rs желимо да представимо резултате који говоре да смо у претходним месецима безмало дуплирали број читалаца нашег онлајн издања и знатно обогатили спектар информација и услуга које пружамо нашим читаоцима.

Нова онлајн рубрика Из сата у сат, осмишљена да кроз форму кратких вести информише читаоце о догађајима који су тог сата актуелни, задобила је велико поверење посетилаца веб портала Данаса, и пробила се на прво место међу рубрикама по броју отворених веб страна. Такође, Google Analytics алати за праћење посећености нашег сајта, открили су нам који су садржаји из штампаног издања Данаса најчитанији на веб издању, који појединачни текстови и аутори текстова су најчитанији, тако да нам је то омогућило да са више разумевања излазимо у сусрет потребама наших читалаца.

Могућност оцењивања текстова и постављања коментара, дало је фер шансу самим читаоцима да дају своје мишљење о конкретним појединачним текстовима који су постављени на нашем онлајн издању, и да и на тај начин изразе своје ставове и мишљења.

Видео вести су такође нашле своје место, посебно у посетама корисника са бољим Интернет протоком, тако да су актуелни видео прилози са вестима из земље и света, као и изјаве и утисци учесника конференција Данас конференс центра били свакодневно на располагању нашим читаоцима. Практично целе конференције Данас конференс центра, са биографијама панелиста, презентацијама, видео снимцима излагања и изјава, видео најава панела, различитих ТВ прилога, биле су на располагању стручној јавности, која је и пре и након тих догађаја могла да добије све неопходне информације.

Укратко, у месецу пре увођења новог веб портала Данаса, наше онлајн издање месечно је посећивало око 90.000 посетилаца, сада је тај број преко 177.000 посетилаца, и само у том податку лежи велики потенцијал за будући раст, не само у области читаности, већ и самог Интернет оглашавања, које је и по обиму и по квалитету, значајно унапређено кроз напредне облике оглашавања и прецизно мерење видљивости Интернет огласа.

Велико признање стигло је почетком 2009. године када је веб портал Данаса, по први пут од оснивања дневног листа, уврштен међу 50 најбољих сајтова на .rs домену, у традиционалној анкети престижног IТ магазина PC Press, који већ 17 година на овај начин афирмише Интернет као медиј. Управо зато, у најави конференције Данас конференс центра „Интернет економија“, желимо да представимо велики потенцијал информационих технологија, овога пута на нашем примеру.

Жељко Пантић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси