Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нове претње ауторима ДЛЗ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2022.

Аутор: Марко Видојковић Извор: Данас

Нове претње ауторима ДЛЗ

Замало да коначно напишем текст о мачкама из наше улице, кад, ето Ненада Кулачина – заустављај све, зови НУНС, Репортере без граница, Цензоловку и Тужилаштво за ВТК, стигла нова претња!

Каква претња, коме? Озбиљна претња, нама! Профилна слика: бело цвеће. Име профила: Душка Мирић (ливес ин Ваљево). Претња (недеља, 15.13): СЛУШАЈ ТИ МАЈМУНЕ И ТИ ОНАЈ ТВОЈ ПЕДЕТ НЕ ПИСИТЕ МОЈОЈ ПРИЈАТЕЉИЦИ ПОРУКЕ ПА СИ ЈЕ БЛОКИРАО ЈЕР ОНА ЦУВА ОНР ПОРУКЕ СТО СИ ЈОЈ ПИСАО ОНА ЈЕ У ОДБОРУ ПОСЛАЦЕ ОНА ВУЛИНУ ПА ЦЕ ВАМ ЈЕБУ МАТЕР ОНИ КОД ЊЕ НЕМА ЗЕЗАЊА ТО ДА ЗНАС

Притом је Ненад на мору! Професионалан до краја, консултује се са мном шта да радимо с овим, да ли да шаљемо у НУНС, да ли да се пише пријава, а ја размишљам (не са сетом) о томе како су нам некада претили клањем, метком у чело, одсецањем језика, а сад нам напредњачка бабетина (тако кажу они који су ишли на профил и гледали друге слике, а не само бело цвеће) прети Вулином. О темпора, о морес.

Иако је моја прва реакција била дa не пријављујемо ово (то је и остала, не пријављујемо, јер, претња Вулином…) чудно је да неко шизи због ДЛЗ, нарочито сад, кад је сезона прошла, кад смо Ненад и ја само делимично видљиви (имајући у виду да Мирић сигурно не чита наше колумне), али кад се мало пажљивије прочита њена порука, долазимо до сазнања да се Ненад дописивао с неком њеном другарицом, па ју је блокирао, па је онда дошло до овакве реакције.

У коментару на његов скриншот “претње”, написао сам: “Какве си јој поруке слао, бре?”, а Ненад је одговорио: “Па писала нам да смо педери и одговорио сам јој да се по том питању обрати Вучићу, Чалету, Шапићу, Недимовићу..”, на шта сам могао да одговорим само са: “А, ОК онда…” И даље не знам ко је особа с којом се Ненад дописивао око нашег педерлука, зашто се уопште с њом дописивао је питање које се не поставља, јер у “Чаробном свету Неше Кулачина” комуникација са свима је изнад свега и пре свега.

Занимљиво је да сам и ја предмет комуникације, дефинисан као “онај твој педет”, уз “не пишите мојој пријатељици…”, што значи да нас не доживљавају само фанови као брачни пар, већ и они којима идемо на нерве. Колико сам само пута прочитао: “Поздрави Ненада”, као да тренутно у кревету он лежи поред мене или чуо исто то, као да идем кући, где ме он чека, кувајући ручак. Два педера, дакле, немој да вам зовем Вулина. Што је, заправо, смешно, јелда? Свакако је смешније од “метка у челенку”.

И зато нисам имао сумњу у то да се ово не треба пријављивати, јер морамо одржавати неки ниво код Тужилаштва, а и организација за заштиту новинара. Бити педет није ништа лоше, напредњаци и напредњакуше то морају да знају, исто као и не бити педет. Ненад Кулачин мора да зна да смо дубоко у “новом нормалном”, чим је оваква порука ушла у избор за претњу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси