Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшена још два осумњичена за убиство холандског новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2022.

Аутор: Бета/АП Извор: Данас

Ухапшена још два осумњичена за убиство холандског новинара

Двојица нових осумњичених, обојица Холанђана ухапшена су у истрази о убиству чувеног холандског новинара Петера Рудолфа де Вриса (Vries) пре годину дана, саопштило је тужилаштво

Тиме се долази до броја од пет укупно ухапшених у овом случају.

Један 27-огодишњак ухапшен је на холандском острфу Курасао на Карибима а други, 26-огодишњак је приведен у Шпанији.

Човек који је ухапшен на Карибима ће ускоро бити пребачен у Холандију а холандске власти су затражиле од Шпаније изручење осумњиченог ухапшеног у тој земљи што би могло да траје неколико недеља, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Нису дати додатни детаљи али према холандским медијима ти осумњичени су снимали напад на Петера де Вриса, на кога је пуцано у сред дана у центру Амстердама.

Холандске власти јуче су јавиле да су ухапсиле 27-годишњег држављанина Пољске осумњиченог да је организовао убиство новинара Петера де Вриса, готово тачно годину дана од оружаног напада на њега.

Ухапшени, чији идентитет није саопштен, осумњичен је да је „наређивао онима који су извршили убиство Де Вриса“, навели су холандски тужиоци.

За убиство Де Вриса суди се 21-годишњем Холанђанину Делану Г. и пољском држављанину Камилу Е. којима би суд требало да изрекне пресуде 14. јула. Тужиоци су за њих двојицу тражили доживотну казну затвора.

Де Врис је 6. јула 2021. упуцан из близине у центру Амстердама, а повредама је подлегао девет дана касније, у 64. години. Убиство је шокирало Холандију, а у амстердамском позоришту су хиљаде људи стајале у реду да одају последњу пошту познатом новинару.

Тужиоци су прошле године саопштили да су оружје из којег је пуцано на Де Вриса власти нашле у аутомобилу којим су двојица осумњичених бежала, мање од сат времена од напада на новинара, на аутопуту у близини Хага.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси