Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Подршка медијским слободама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2022.

Аутор: ФоНет Извор: ФоНет

Подршка медијским слободама

Европска унија (ЕУ) саопштила је да је објављен позив за доделу средстава независним медијима и медијским организацијама на Западном Балкану, а програм подршке медијским слободама и плурализму у региону финансирају ЕУ и ГИЗ, у сарадњи са Internjuz и DW академијом

Пројекат предвиђа пружање подршке независним медијима и медијским организацијама у побољшању њиховог економског положаја, изградњи и унапређењу капацитета и привлачењу нове публике, преноси ЕУ Инфо центар.

Пројекат ће подржати до 20 медијских организација на Западном Балкану у следећим областима: Подршка у креирању и усвајању нових бизнис модела зарад одрживијег пословања, Унапређење начина анимирање публике којој се медији обраћа коришћењем аналитичких и истраживачких алата, Развијање капацитета продукције, Одржавања регионалне сарадње и умрежавање и Подршка у дигиталној трансформацији и увођењу иновативних садржаја.

Максимални износ финансијске подршке износи 150.000 евра, а пројекат може да траје до три године.Рок за пријаву је 22. јул, додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси