Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво тражи психијатријско лечење за мушкарца који је упао у програм РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2022.

Аутор: РТС Извор: РТС

Тужилаштво тражи психијатријско лечење за мушкарца који је упао у програм РТС-а

Више јавно тужилаштво поднело је Вишем суду у Београду предлог за изрицање мере безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи мушкарца који је 13. јуна, у стању неурачунљивости, стао испред камере РТС-а која је снимала укључење уживо и извештавање репортерке, те изнео увреде на рачун државе Србије

Према налазу и мишљењу судског вештака психијатрије, В. Ј. је дело извршио у неурачунљивом стању, услед душевне болести.

Тужилаштво сматра да постоји озбиљна опасност да окривљени учини ново, слично или теже кривично дело, због чега предлаже суду да му изрекне меру безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи, како би се постигла задовољавајућа ремисија његовог психичког стања. 

В. Ј. је осумњичен да је учинио противправно дело, у закону одређено као кривично дело Повреда угледа Србије и налази се у притвору. 

Приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм на Теразијама 13. јуна "улетео" је у кадар и просуо течност из лименке енергетског пића, а онда се окренуо да оде.

Потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући прво два прста, а потом и средњи прст на обе руке, увредљиво, уз псовке, говорио о Србији, називајући је и "фашистичком" државом.

Тужилаштво наводи да је В. Ј. је држављанин Србије који живи у Немачкој и нема пријављено пребивалиште или боравиште у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси