Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ дозволио Жељку Митровићу да купи „Рок радио“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2022.

Аутор: Nova.rs Извор: Nova.rs

РЕМ дозволио Жељку Митровићу да купи „Рок радио“

"Пинк Медиа Груп" у власништву Жељка Митровића добила је дозволу Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да купи 100 одсто "Рок радија", објављено је на порталу поменутог тела.

 

РЕМ је одговор послао у мају ове године, и у њему наводи да се планира пренос 100 одсто власништва са  „Master Media Mix““, фирме власника „Рок радија“ из Новог Сада, на „Пинк“. „Пинк“ је у прилог упиту додао и нацрт уговора о преносу власништву. У упиту се, такође, наводи и да је „Пинк“ власник „Ред Медиа Груп“ која има дозволе за емитовање радијског сигнала, али – сматра РЕМ – преносом власништва „Рок радиа“ неће се нарушити „медијски плурализам".

Поред „Рок радија“, Митровић има бившу Лагуну, односно „РЕД радио“, као и „Пинк радио“. Подсећамо, ова куповина долази у тренутку када је "Пинк" - као и остали медијски оператери - очекују одлуку РЕМ који би у августу требало поново да одлучује о додељивању националних фреквенција за телевизије. Иначе, организација "Крени промени" скупила је већ 200.000 потписа грађана за одузимање фреквенција "Хепију" и "Пинку". Митровић је узвратио контрапетицијом за подршку ријалитијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси