Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Блиц" рекламира независно Косово!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2009.

Извор: Press

"Блиц" рекламира независно Косово!


Београд - Оглас „Косовске агенције за приватизацију“ са грбом лажне државе Косово и натписом „Република Косово“ објављен је јуче преко целе стране у београдском дневном листу „Блиц“!

У овом огласу објављен је списак људи који имају право на добит од приватизације приштинске фирме „Рамиз Садику“, а у дну огласа још је објављено да се „жалбе могу поднети Врховном суду Косова“!?! Ово је први пут после једностраног проглашења независности Косова да неки тиражни београдски лист објави оглас са обележјима лажне, албанске државе! Овај потез „Блица“ јуче је најоштрије осудио министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, који каже да је недопустиво да српске новине на овај начин „афирмишу лажну државу“.

- Србија никада неће признати независно Косово и није нормално да у београдским новинама излазе документа са грбом и именом Републике Косово?! Ово је страшан скандал! Срамота! Заиста немам речи! Шокиран сам! Не знам колико то кошта, али без обзира на паре, ово је грдна срамота! Овим би морало да се позабави Министарство културе, у чијој су надлежности медији... - апелује министар Богдановић.

Међутим, у Министарству културе тврде да нису надлежни.

- Спорни оглас није у надлежности нашег министарства. Ту област регулише Закон о оглашавању, а за аутентично тумачење закона надлежни су Одбор за законодавство Скупштине и Министарство за трговину - речено је Прессу.

Међутим, и министар за трговину и услуге Слободан Милосављевић каже да није надлежан!?!

- Нисам видео оглас, али свакако да је његово објављивање за сваку осуду! - додаје Милосављевић.

Члан скупштинског Одбора за законодавство Вјерица Радета каже да је у овом случају прекршен Устав!

- У Уставу се јасно каже да су Косово и Метохија саставни део Србије. Према томе, онај ко је објавио овај оглас не само да је изазвао скандал, већ је прекршио и Устав! - прича Радета.

Коначно, главни и одговорни уредник „Блица“ Веселин Симоновић каже да није знао шта ће од огласа бити објављено у његовим новинама.

- Немам коментар! Нисам знао за тај оглас док ме нисте позвали и рекли ми. Тај оглас је плаћен... Рећи ћу вам да се слажем са свим што је рекао министар Богдановић - изјавио је Симоновић.

Директор маркетинга „Блица“ није јуче одговарао на наше позиве, а према званичном ценовнику који стоји на сајту ових новина, овакав оглас кошта 2.590 евра.

С.В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси