Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар ВОМ-а Братислав Чукић освојио прву награду на конкурсу Кнауф-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2022.

Аутор: vom.rs Извор: vom.rs

Новинар ВОМ-а Братислав Чукић освојио прву награду на конкурсу Кнауф-а

Братислав Чукић новинар – сарадник нашег портала освојио је по одлуци жирија прву награду на новинарском конкурсу „За бољи свет“ који је покренула компанија Knauf Insulation.

Интерни жири који је сачинио Knauf Insulaton Srbija, изабрао је међу одличним оне најбоље новинарске прилоге, без обзира да ли су у питању ТВ репортаже или писани чланци. Током априла пристигли су радови који речју и сликом покушавају да афирмишу одговоран однос према природи, околини и здравом начину живота.

Братислав Чукић из Врања конкурисао је са животном причом Новице Ћипријановића из Прешева, који се бави сакупљањем секундарних сировина.

„Новица Ћипријановић из Прешева у почетку је у сакупљању отпада видео прилику да заради, а данас је потпуно свестан да ради много више од посла јер обезбеђује здраву и чисту околину
за своје потомке. Еколошки Дон Кихот једне мале заједнице препознатљивог осмеха каже да је важност екологије схватио тек пошто је почео озбиљније да се бави послом сакупљача
секундарних сировина“, део је првонаграђене репортаже коју је објавио врањски портал
www.vom.rs“.

Друга награда иде у руке новинару репортеру Братиславу Илићу који у својој ТВ репортажи отвара питање загађења Јужне Мораве органским и неорганским отпадом, те указује на велики број дивљих депонија око града Лесковца.

Интерни жири који је сачинио Knauf Insulaton Srbija, изабрао је међу одличним оне најбоље новинарске прилоге, без обзира да ли су у питању ТВ репортаже или писани чланци.

Избор није био лак, те је одлучено да треће место заузму два рада.

Новинар Данило Коцић је послао репортажу о младој предузетници Сањи Алексов, која уз развој сопственог бизниса покреће и пројекте за очување животне средине у Димитровграду. Треће место је заузела и Гордана Настић са репортажом о ентузијазму и акцијама двоје врањских еко активиста који указују на еколошке проблеме не само југа Србије, него и целе земље.

Организатори кажу да због великог интересовања Кнауф Инсулатион Србија планира и нове конкурсе овог типа, као и друге активности које за циљ имају подизање свести о одговорности за животну средину.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси