Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Компанија Тачно реаговала на Извештај о Танјугу Савета за борбу против корупције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 05. 2022.

Извор: Taнјуг

Компанија Тачно реаговала на Извештај о Танјугу Савета за борбу против корупције

Демантовати једном изговорену неистину је тежак посао...

Демантовати једном изговорену неистину је тежак посао, а демантовати пет пута поновљену неистину, готово немогућ.

Ипак, да пробамо: нетачна је, неистинита и лажна пет пута изречена тврдња Савета за борбу против корупције да је фирма “Тачно” купила, преузела права на имовину некадашње агенције “Танјуг”.

Такође, нетачна је и тврдња Савета да “Тачно” користи државну имовину, и нетачно је да “Тачно” закупљује простор у центру града који је раније користио “Танјуг”.

Компанија “Тачно” преузела је само име “Танјуг”, жигове и раднике ове агенције и ништа више.

Никаква права на имовину, “државну имовину”, нити смо тражили, нити купили, или преузели. Уз то, никакве везе немамо са сликама као ни са имовином Танјуга у бившим југословенским републикама, што би се, непажљивим читањем извештаја, такође могло закључити.

Стога је извештај Савета у најмању руку чудан, крајње непрофесионално урађен (лако су могли да провере своје тврдње), и јасно злонамеран, јер, из лажних података, извлачи исти такав, неистинит, нетачан и лажан закључак: да су нови власници у могућности да створе озбиљну медијску империју уз све погодности које су добили и добијају од државе.

О злој намери говори и беспотребно стилско претеривање - “озбиљна медијска империја” (зар постоји “неозбиљна медијска империја”?)- али више од свега реченица која следи после нетачних, неистинитих тврдњи:

“Њихова највећа обавеза је да се вршењем својих услуга не замерају власти, а какве ће бенефите од тога имати грађани, то и није била тема приликом уговарања продаје”.

Савет је изрекао неистину, да је неко добио бенефите, имовинска права, државну имовину, и онда га, на основу те лажи, оптужио за “сарадњу са властима”.

Сасвим је сигурно да је Савет, на овај начин престао да буде тело које се бави корупцијом (у причи о “Тачно” и “Танјугу” је евидентно нема), и постао је идеолошки савет комесара, који лови своје идеолошке непријатеље.

Штету која тиме настаје, Савет најмање чини нашој компанији и Танјугу. Чини је себи, урушавајући сопствени кредибилитет, пошто, после оваквих неистина, остаје озбиљно питање: како да му се било шта верује?

Но, то је њихов проблем.

Ми ћемо, И даље наставити да објављујемо истините, проверене и тачне вести. Па и о ономе шта ради Савет.

Тачно. Танјуг.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

11.05.

2022.

Бивши Танјуговац [нерегистровани] у 17:31

Достојно Танјуга

Браво за одговор, достојан је традиције најбоље, најпоузданије и најугледније агенције на овим просторима у вишедеценијском периоду...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси