Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари изабрали најкомуникативније
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 03. 2009.

Извор: Блиц - Београд

Новинари изабрали најкомуникативније


Бивши в.д. градоначелника Београда Зоран Алимпић, секретар за образовање Владимир Тодић, бивши директор ЈП “Ада Циганлија” Предраг Петровић и бивша директорка “Сава центра” Јасна Димитријевић били су најкомуникативнији градски функционери током 2008. године.

Њих су изабрали новинари београдских редакција у традиционалном истраживању које већ осам година спроводи Агенција за односе са јавношћу “Прагма”.

Градски функционери које су новинари изабрали задовољни су оваквом оценом, али кажу да сарадња увек може да буде боља.

- Самокритичан сам и у овако доброј оцени. Сарадња са медијима јесте добра, али увек има простора да буде још боља него што јесте, на обострано задовољство. Захвалан сам медијима на овако доброј оцени. Заиста ми импонује - каже градски секретар за образовање Владимир Тодић.

Према речима Јасне Димитријевић, бивше директорке “Сава центра” и садашње директорке Туристичке огранизације Београда, овакво признање јој много значи.

- Посао градских функционера између осталог подразумева и чест контакт са медијима. Трудим се да одговорим на све што мој посао захтева, и драго ми је да се то препознаје - рекла је Димитријевићева за “Блиц”.

Актуелни градски секретар за комуналне и стамбене послове, а бивши директор ЈП “Ада Циганлија” Предраг Петровић каже да је предузеће на чијем је челу био углавном имало коректну сарадњу медијима.

- Увек смо се трудили да одговоримо на све захтеве новинара, како би на време добили информације које траже. Подршка медија нарочито је значајна током летње сезоне, када је неопходно апеловати на посетиоце да се, због сопствене безбедности, придржавају свих правила на купалишту. Такву врсту подршке најчешће смо и имали – каже Петровић.

Бивши в.д. градоначелника Београда Зоран Алимпић каже да “рецепт” за добру комуникацију врло једноставан, “уколико сте спремни на то да вам телефон стално звони”.

- Новинари београдских редакција су имали мој број и сваки пут када сам био у прилици, ја сам на позиве и одговарао. Осим конференција за новинаре, ово је најтранспарентнији и најефикаснији начин комуникације. Мислим да увек треба бити доступан и отворен за разговор - каже Алимпић, актуелни заменик председника Скупштине града.

Л.Г.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси