Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дуговања за струју гасе програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2009.

Извор: Данас

Дуговања за струју гасе програм


Нови Пазар - Регионална телевизија прекјуче није емитовала дневни програм јер јој је искључена струја будући да су дуговања за утрошену електричну енергију за децембар и јануар достигла 135.000 динара.

- У незавидној смо финансијској ситуацији па смо 135.000 динара једва прикупили да измиримо дуговања за струју. У Електродистрибуцији нису имали разумевања, нису хтели да нас сачекају сат времена да уплатимо новац, а уплатили смо и две хиљаде динара таксе за поновно прикључење на електро мрежу - каже за Данас Денис Маврић, директор РТВ Нови Пазар и напомиње да прети опасност да кућа остане и без телефонских веза, јер 50.000 динара за децембар још није уплаћено.

За две стотине дана откако има ново руководство, ова медијска кућа је 97 дана била у блокади.

По основу судских тужби успели су да врате више од три милиона динара, али су још три и по дуговања.

- У незавидној финансијској ситуацији смо захваљујући дуговањима које је злоупотребом положаја направило претходно руководство. Радницима су незаконито дељени откази, које је суд враћао а бивше руководство одбијало да врати на посао. Морали смо да заостале зараде исплаћујемо са каматама, али и да плаћамо казне због одбијања да се изврши судска одлука. Осим тога, губили смо судске спорове и зато што се пред судом није појављивао тадашњи правник - истиче Маврић.

Због тежих повреда радне обавезе и радне дисциплине, пре двадесетак дана, тромесечну суспензију добила је Зухра Мумџић, бивша директорка ЈПИ Нови Пазар (Регионална телевизија и Радио Нови Пазар). У решењу о суспензији, које је потписао директор Денис Маврић, наводи се да је Мумџићева, у време прошлогодишњих избора, у програму изразито фаворизовала једну политичку коалицију што је проузроковало изрицање опомене ПРА пред одузимање дозволе, што није дала налог и обезбедила услове за наплату предизборног програма за време прошлогодишње кампање и тиме предузеће оштетила за новчани износ од преко 100.000 динара. Затим, није дала налог за наплату рекламних спотова емитованих 11. јула 2008. за Универзитет Браћа Карић, Аква воду, Интерауто траде, ординацију ДР Тутић и пансион у Добрим Водама.

Бивша директорка ове куће, према решењу о суспензији, није спречила отуђење из режије једног видео-аудио миксера, а приликом примопредаје није оправдала недостатак једног носача камера и једног сталка, затим је себи од октобра 2007. до јуна 2008. године уписивала по 40 сати прековременог рада месечно, што је незаконито дала отказ новинару Едибу Хонићу, који је судском пресудом враћен на посао са обавезом да му се надокнади зарада за време које није радио са затезном каматом и да се плате сви судски трошкови.

С. Новосел




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси