Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова нада за Асанжа: Суд донео одлуку, може да избегне изручење у САД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2022.

Аутор: Nova.rs Извор: Nova.rs

Нова нада за Асанжа: Суд донео одлуку, може да избегне изручење у САД

Суд у Лондону донео је одлуку да дозволи оснивачу Викиликса Џулијану Асанжу да се жали да одлуку о изручењу у Сједињене Америчке Државе

Асанж је оптужен за објављивање дела америчких војних записа и дипломатских депеша за које америчке власти тврде да доводе животе у опасност.

Ова одлука је последњи корак у дугој правној борби за заустављање изручења Асанжа САД, како би се суочио са оптужбама за шпијунажу због објављивања поверљивих докумената од стране његове организације Викиликс.

Пре нешто више од годину дана, британски суд за прекршаје пресудио је да би изручење било "ризично" јер постоји страх због његовог менталног здравља и ризик од самоубиства.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

25.01.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 09:23

Бајден опсовао новинара

Амерички председник Џо Бајден ухваћен је у понедељак како на једном догађају у Белој кући псује новинара „Фокс њуза” након што је извештач поставио питање о утицају растуће инфлације на овогодишње изборе за Конгрес. Док су новинари излазили са састанка Бајденовог савета за конкуренцију, дописник из Беле куће Питер Дуси је довикнуо да ли може да постави питање о инфлацији и да ли је то политичка одговорност, преноси агенција Ројтерс. „То је велика предност, већа инфлација”, саркастично је одговорио Бајден на буку новинара који су узвикивали питања, очигледно не схватајући да му је микрофон још укључен. „Какав глупи кучкин син”, додао је Бајден.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси