Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Динкић - "Курир" 8:0
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2009.

Извор: Политика

Динкић - "Курир" 8:0

Динкић - "Курир" 8:0
Још једну „битку” у „судском рату”, који између Млађана Динкића и редакције листа „Курир” траје већ више од пет година, добио је ове недеље српски министар економије и регионалног развоја, јер је пресудом Првог општинског суда у Београду издавач овог дневника „Курир – нет д.о.о.”, кажњен са 700.000 динара.

Динкић је, иначе, против „Курира”, досад, табак пресавијао 14 пута, али је само један процес правоснажно и завршен, почетком 2008. године. Реч је о процесу у којем је лидер Г 17 плус београдски дневник тужио због текстова насловљених са „Динкић добио 100.000,00 евра од увозничког лобија” и „Упад у банке, муватори” тражећи као одштету 10.000.000 динара.

Динкић је, међутим, пресудом добио „само” 1.400.000 динара (око 15.000 евра). Та сума је касније и уплаћена на Динкићев рачун, што је лидер Г17 плус и потврдио касније у предизборној кампањи, објашњавајући тако промене у својој имовинској карти.

Првостепене пресуде постоје за још седам случајева, али тренутно они се налазе пред Окружним судом, с обзиром на то да су се и „Курир” , али у неколико случајева и Динкић жалили на пресуде Првог општинског суда у Београду. Истовремено, пред истим судом налазе се још четири Динкићеве тужбе против овог листа, а још две поднете су пред Трећим општинским судом у Београду.

У свим досадашњим тужбама Динкић је тражио да му се, на име одштете, исплати укупно 97 милиона динара. Од захтеваних 57 милиона динара, колико је тражио у досад окончаним процесима (првостепено и правоснажно), међутим, осим већ поменутих 1,4 милиона, Динкић није добио више ни динар, иако је према осталим првостепеним пресудама „Курир” обавезан да му исплати још 2.020.000 динара.

М.Р.П.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси