Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сијала када су многи гасили светла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2021.

Аутор: Александар Дикић Извор: Данас

Сијала када су многи гасили светла

Дана 30. новембра 2021. године у Зрењанину престало је да куца велико срце Данице Радић. Тешко је један богат и плодан живот сажети у неколико речи, јер су речи сиромашне да би до краја описале живот који је проживела Даница Радић.

Сви који су је познавали рећи ће исто. Живела је по значењу свог имена. Била је звезда Даница не само својој породици, већ свом граду, свом народу, својој држави. Била је звезда, извор енергије који греје топлином и љубављу све оне који је окружују. Била је звезда, она која покреће све који су је пратили у борби за боље сутра. Била је звезда, она која доноси светлост и побеђује таму. 

Звезда Даница је најсјајнија онда када су све остале звезде угашене или још се још увек нису упалиле. 

Даница је сијала онда када су многи гасили своја светла и утапали се у свеопшту помрчину која нас је обухватала. Борила се коликоје могла против лажи, некултуре, незнања, неправде. Борила се против мрака, борила се у помрчини у којој многе зверке напуштају своје зверињаке и траже плен да утоле глад. 

Даница се није дала. Као лавица се борила за свог сина, за своју породицу, за своју телевизију.Та борба начинила ју је борцем, женом-херојем. Док су се други продавали, Дана језнала да она нема цену. Док су се други плашили, Дана је знала да је страх пут ка нестајању. Док су се други покоравали, Дана је знала да једино пркосом може да преживи. Тим вредностима учила је своје сараднике, те вредности пренела је и на свог наследника. Она је целу себе уградила у КТВ телевизију и од ње начинила бастион истине и слободне мисли, медијски бренд препознатљив на националном нивоу. 

Даница је звезда која најјаче сија у сутон и пред зору. Дана је намрачније ноћи преживела и победила. Најсјајније је засијала пред зору, пред свитање, пред буђење. Пробудила је народ, али је она заспала. Да, заспала је, није нас напустила, није умрла. 

Човек умре онда када га други забораве, а заборавити Даницу Радић је немогуће. Затоје немогуће и објавити да је више нема међу нама, јер ће увек остати сећање на њу, увек ће живети у нашим срцима, у причама, у сећањима. 

Када год помислите на храброст, на одлучност, на жену тоталну друкчију од других, сетићете се Данице Радић и продужићете макар за секунд њено вечно трајање. 

Нека јој је вечна слава и хвала. 

Тим вредностима учила је своје сараднике, те вредности пренела је и на свог наследника. Она је целу себе уградила у КТВ телевизију и од ње начинила бастион истине и слободне мисли, медијски бренд препознатљив на националном нивоу 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси