Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Црвени картон гатарама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2009.

Извор: Глас јавности

Црвени картон гатарама


БЕОГРАД - Републичка радиодифузна агенција (РРА) упутила је захтев на адресе 80 кабловских оператера у Србији да у року од три дана од дана пријема тог захтева престану да дистрибуирају канале који у програмском садржају дају простор врачарама, видовњацима, пророцима и који на тај начин остварују профит заснован на лаковерности гледалаца, казао је јуче заменик председника Савета РРА Горан Караџић.

Он је у изјави Тањугу казао да сви кабловски оператери у том року треба да омогуће да те станице престану да емитују такав програм или да их искључе са мреже и нагласио да је „оператерима остављено довољно времена, јер то није велика техничка операција“.

Он очекује да сви кабловски оператери поступе према захтеву, а у складу са Законом о радиодифузији и Кодексу понашања емитера.

Како он каже, кабловски оператери морају бити одговорни, јер станице које су у њиховом систему улазе у велики број домаћинстава и напоменуо да у случају да се неки од кабловских оператера оглуши о захтев, та агенција ће подићи прекршајне пријаве.

Караџић је казао да РРА припрема правилник који ће регулисати област кабловског емитовања програма, и да би текст тог правилника требало да буде завршен до 1. марта, после чега следи и јавна расправа.

Директорка сектора за корпоративне комуникације Српске кабловске мреже Тања Татомировић казала је да ће СББ поступити у складу са законом и обавестити емитере тих програма.

Директор кабловског оператера „Радијус Вектор“ Момчило Ђуричић такође је добио захтев који ће бити прослеђен на адресе шест станица које емитују такав програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси