Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ: Зауставити хајку против новинара Пера Јововића, тужилаштво нека реагује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2021.

Аутор: НДНВ Извор: НДНВ

НДНВ: Зауставити хајку против новинара Пера Јововића, тужилаштво нека реагује

Недопустиво је да се поново цртају мете по новинарима и да их таргетирају као издајнке због својих објава на својим приватним профилима на друштвним мрежама

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) најоштрије осуђује претње смрћу и хајку против новинара портала Нова.рс Пера Јововића. Захтевамо хитну рекацију надлежних институција, као и тужилаштва, од којих захтевамо да спрече даље нападе и претње, као и да процесуирају оне који му на тај начин угрожавају живот.

Против новинара Нова.рс Пера Јововића је покренута хајка након писања Информера да је на свом приватном профилу на друштвеним мрежама објавио симболе Косова. Он је због своје објаве добио велики број претњи смрћу, а на једној од монтираних фотографија која је објављена о њему, непознати починиоци су приказали Јововића са ножем у глави.

Подсећамо да ово није први случај да националистичка реторика, због нерешених односа између Београда и Приштине, угрожава новинарску сигурност. Сваки пут када су ти односи натегнути, новинари бивају нападнути.

Недопустиво је да се поново цртају мете по новинарима и да их таргетирају као издајнке због својих објава на својим приватним профилима на друштвним мрежама.

Безброј пута смо у даљој и блиској прошлости видели да се хајке против новинара завршавају физичким нападима и обрачуном са новинарима. Независно друштво новинара Војводине охрабрује колегу Јововића и све колеге и колегинице чија је сигурност угрожена да пријаве случај надлежним институцијама и да затраже помоћ новинарских удружења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси