Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прислушкивање новинара и адвоката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2009.

Извор: Блиц

Прислушкивање новинара и адвоката


Београд - Истрага због незаконитог прислушкивања Вука Цвијића, новинара листа „Блиц”, и београдског адвоката Томе Филе окончана је у Другом општинском суду у Београду, изјавила је Тањугу секретар тог суда Нада Ђорђевић.

Осумњичени су бивши министар унутрашњих послова Душан Михајловић и некадашњи начелник Државне безбедности Горан Петровић, који се терете за злоупотребу службеног положаја јер су без одлуке Врховног суда Србије прислушкивали новинара и адвоката.

Ђорђевићева је додала да ће списи предмета до краја недеље бити прослеђени тужилаштву, које ће одлучити да ли ће подићи оптужницу, затражити допуну истраге или одустати од кривичног гоњења.

У случају подизања оптужнице, то би био први судски поступак у историји српског правосуђа због незаконитог прислушкивања. Ђорђевићева је истакла да је цео предмет проглашен „службеном тајном и да се подаци из њега не могу објављивати”.

(Тањуг)


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси