Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Станков: Драго ми је да тужилаштво ради свој посао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2021.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Станков: Драго ми је да тужилаштво ради свој посао

Председник Удружења породица киднапованих, убијених и несталих са Косова и Метохије Симо Спасић биће саслушан пред Основним јавним тужилаштвом у Нишу због сумње да је слао претеће поруке новинару портала Јужне вести Александру Станкову

Позивајући се на изворе из тужилаштва у Нишу, Удружење новинара Србије (УНС) је пренело да ће Спасић бити саслушан 29. септембра после чега ће бити одлучено да ће против њега бити поднет оптужни предлог.

Станков је у два наврата пријављивао полицији да му Спасић шаље поруке и позива га телефоном, да му прети, вређа га, псује и куне иако га лично не познаје и није га никада видео уживо.

Новинар Јужних вести први пут је пријавио претње 29. августа а последњу поруку од Спасића.

Александар Станков каже за Данас да му је драго да тужилаштво ради свој посао.

– То је донекле и охрабрујуће за све колеге који доживљавају претње, притиске и слично и који се размишљају да ли да их пријаве или не. Верујем да ће се процес професионално и у складу са законом наставити и привести крају – истиче Станков.

Након прогањања новинара Јужних вести, Симо Спасић је претио и вређао новинаре Данаса, Н1, НоваС, НИН-а и Времена, поручујући „да нас треба набити на колац“ јер смо „страни плаћеници“.

– Они који игноришу српске жртве, руше државу Србију са западним парама, нека купују сандуке својим породицама. То сам рекао и стојим иза тога – рекао је Спасић недавно за наш лист, поручивши и да би нас ракетом требало лансирати у свемир, „као што би то урадио Ким Џонг Ун да живимо у Северној Кореји“.

Напад на независне медије Спасић је започео након што су Јужне вести критиковале одлуку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски да његовом удружењу да просторије, с обзиром да многе НВО годинама чекају на свој простор у Нишу.

Потом је желео да да интервју нишком порталу, али је одбијен јер уредница Јужних вести Гордана Бјелетић није желела да му, као осуђеном силоватељу, да простор, већ је тражила да уместо њега дође неко други из удружења.

Након тога, Симо Спасић је дошао до броја новинара Александра Станкова и почео да га зове, прогања и прети му.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси