Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Токијски "затвор" за РТС Раде и једу на кревету, храну им каче на кваку, немају терасу: Прве слике новинара који нису видели светлост дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 07. 2021.

Аутор: Љубомир Тозев Извор: Блиц

Токијски "затвор" за РТС Раде и једу на кревету, храну им каче на кваку, немају терасу: Прве слике новинара који нису видели светлост дана

Пола делегације РТС која је отпутовала у Токио како би извештавала са Олимпијских игара, пет дана након што су нормално обављали свој посао са овог светског догађаја, потпуно неочекивано је завршила у карантину.

Влада Јапана обавестила је делегацију РТС да је у авиону из Франкфурта којим су путовали био један странац, за ког се испоставило да је био позитиван на корона вирус. Из тог разлога више од тридесет људи завршило је у карантину због контакта са зараженом особом.

Иако су сви у делегацији РТС вакцинисани, и негативни на чак четири теста која су им урађена, Влада Јапана и даље тражи да они проведу две недеље у карантину.

Последњи тестови су урађени данас, а резултати су негативни.

Међутим, одлуке Владе Јапана су ригорозне, тако да им ни четири позитивна теста нису помогла да напусте своје собе. РТС је упутио молбу представнику Владе Јапана, задуженом за Цовид и о целом случају обавестио председника Међународног Олимпијског комитета Томаса Баха, да њиховој делегацији изађу у сусрет и олакшају ову ситуацију, јер је угрожено емитовање програма из Токија.

Одговор на молбу и даље чекају.

У карантину се налазе: Тијана Јевтић, Душан Албијанић, Радослав Симић, Владимир Мијаљевић и још неколико запослених са јавног сервиса.

Коментатори, новинари, монтажери, сниматељи све време се налазе у собама, које немају терасу, строго им је забрањен излазак и немању права на контакт са другим људима. Тако је Јавном Серивсу на располагању остало само три коментатора за укључења са Олимпијских игара.

Међу њима су Слободан Шаренац, Предраг Милинковић и Милош Кривокапић.

Поред РТС, у карантину су и људи из других телевизијских кућа, као што су: ЗДФ, Словачка национална телевизија, Аустријска телевизија, али мањи број људи.

Према незваничним информацијама, део делегације који је у карантину би требало до 3. августа да проведе затворен у собама.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

28.07.

2021.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:09

Наднаслов

Токијски "затвор" за РТС је наднаслов!

Одговори
уто

27.07.

2021.

Nada [нерегистровани] у 16:25

Brže, jače, najgore

Tako nas Vučić drži u neznanju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси