Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нити корупције повезују случај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2021.

Извор: ФоНет

Нити корупције повезују случај

Лист Вечерње Новости, чији је новинар Милан Пантић убијен пре 20 година, сматра да је за решавање тог случаја важан заборављени судски поступак за злоупотребу службеног положаја и утају пореза, који је до 2010. године вођен против некадашњег шефа кабинета председника Владе Србије, а данас адвоката Немање Колесара.

Поступак се водио и против саветника премијера за безбедност Зорана Јањушевића и још две особе. Ова два случаја, данас је јасно и то, повезана су нитима корупције и криминала, а откривање убица и налогодаваца убиства новинара Милана Пантића зависи од спремности правосуђа да поново претресе куповину предузећа у Новом Поповцу, пише лист.

У последњих годину дана није било нових доказа који би указали на постојање везе између убиства новинара Пантића и приватизације цементаре Нови Поповац, наводе за Новости у Вишем јавном тужилаштву у Јагодини.

На везу Немање Колесара, као и Зорана Јањушевића, са овом приватизацијом, а тиме и са убиством нашег дописника, указивала је оптужница подигнута маја 2004. године, наводе Вечерње новости.

Када је захваљујући резултатима Радне групе МУП-а 2013. године направљен помак у расветљавању Пантићевог убиства, Колесар и Јањушевић су се нашли међу особама које су дале исказ о евентуалној умешаности у овај злочин.

Десетак људи је саслушано на полиграфу, али не и Колесар, који је одбио. Јањушевић је пре осам година медијима кратко рекао да је на саслушању у МУП испричао да о Пантићевом убиству не зна ништа, јер у то време није ни био на дужности у Влади на којој би могао да стекне конкретнија сазнања.

Немања Колесар је и тада, као и данас, изабрао ћутњу, а питанја редакције Новости о његовим сазнањима о јагодинском злочину поново су остала без одговора.

Иста особа која је металном шипком у главу задала смртне ударце новинару Вечерњих новости из Јагодине Милану Пантићу дан раније је стајала испред његове зграде, тајно га пратила и посматрала улаз, пишу данас Новости поводом 20. годишњице од убиства свог новинара.

Човек који га је вребао није био непримећен од пролазника и комшија, а његов лик препознат је са фотографије и фото-робота израђеног по лику убице на основу запажања грађана.

Убица, или група њих, послат је у Јагодину са јасним задатком - ућуткати новинара који је, радећи свој посао, био сметња пљачкашкој приватизацији цементаре у Новом Поповцу, пишу Вечерње новости.

Тим МУП успео је да исцрта шему злочина и склопи највероватнију слику свирепог убиства, са јасним мотивом и траговима, именима извршилаца и налогодаваца.

Сва лица која су наведена као потенцијални сведоци у извештајима Радне групе МУП саслушана су.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси