Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијски закони чекају Владу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Фонет

Медијски закони чекају Владу

Државна секретарка Министарства културе, информисања и информационог друштва Драгана Милићевић Милутиновић изјавила је да су радне групе завршиле израду нацрта закона неопходних за примену медијске стратегије.

 

Готови су нацрти Закона о јавном информисању, Закона о радиодифузији, Закона о акредитацијама и Закона регионалним јавним сервисима.

Сада када имамо нацрте закона, одмах по формирању нове Владе може се кренути у јавну расправу. Потом следи мишљење стручњака Европске комисије, а за све то је потребно око два месеца, рекла је Милутиновић Радио телевизији Крагујевац (РТК).

Говорећи о Закону о регионалним јавним сервисима, који је током јавне расправе о медијској стратегији изазвао доста полемике, она је истакла да држава има обавезу да задовољи јавни интерес и обезбеди право на информисање свим грађанима.

Урадили смо праву ствар, јер смо грађанима Србије омогућили да никада не остану без благовремене и истините информације тако што ће имати јавни сервис који ће бити независан, рекла је Милутиновић.

Она је изразила задовољство обављеним послом, наводећи да је за само годину и по дана, после деценија чекања, Србија коначно добила медијску стратегију, али и четири важна закона, који регулишу ту област.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси