Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плаћају претплату и Србији и БиХ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 02. 2009.

Извор: Курир

Плаћају претплату и Србији и БиХ


Прибој - Иако живе на територији Републике Србије и по томе би требало да су њени пуноправни грађани, мештани села Сјеверин у општини Прибој принуђени су да телевизијску претплату плаћају и јавном сервису Србије, али и суседне Босне и Херцеговине.

Пошто струју добијају из Србије, Сјеверинци би преко тих рачуна претплату требало да плаћају Радио-телевизији Србије. Са друге стране, како су због близине суседног града телефонске линије у селу повезане на централу у Рудом, мештанима пограничног села, уз рачун за телефоне, обрачунава се и претплата за јавни телевизијски сервис БиХ.

Да читаво ово замешатељство буде још веће, плаћање претплате суседној држави, за разлику од своје, и има неког смисла јер у селу имају слику босанских телевизија, док је плаћање претплате РТС само бацање пара, јер ово подручје, које је у кањону Лима, и не прима сигнал Радио-телевизије Србије.

Ово село, које је пре петнаестак година постало светски познато због ратних страхота и отмице и убиства мештана Бошњака, од Рудог дели само Лим, између села и суседне државе нема граничне рампе, царине ни полицијске контроле, па је утисак да село више припада БиХ него Србији.

- Јавни сервис Србије тражи да плаћамо услугу коју не користимо. Годинама молимо и тражимо да се овај проблем реши. Држава Србија и Радио-телевизија Србије инсистирају да плаћамо претплату, а ништа не чине да створе техничке услове да пратимо програм РТС. Опомене због неплаћања ТВ претплате већ стижу, а ми ћемо из села, ако се мора, сви колективно у затвор, другог решења нема - каже Иван Ивановић, одборник из Сјеверина у СО Прибој.

З.Ш.





Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси