Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „ВИВА” бира најздравији град
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2009.

Извор: Политика

„ВИВА” бира најздравији град


Редакција часописа „Вива” овог месеца покреће акцију „Бирамо најздравији град” у којој ће по јасним критеријумима одабрати десет најздравијих градова за живот у Србији, а затим прогласити и победника.

Оцењиваће се, између осталог, квалитет ваздуха, пијаће воде, опште здравље и навике становништва, њихова физичка активност, боравак у природи и спортским објектима, просечна примања, богатство културних садржаја, број и карактер институција културе, организација јавног превоза, решење одлагања отпада.

– У факторе које разматрамо при одабиру градова-кандидата убрајамо и здравствене параметре, као што су проценат гојазних, доминантна хронична обољења, као и опште географске и социодемографске карактеристике. Истраживањем ће бити обухваћени сви фактори који доприносе здрављу, еколошки, биолошки, психолошки и социјални, како би се добио свеобухватан „пресек” здравља у одређеној средини – каже др Градимир Јоксимовић, главни и одговорни уредник часописа „Вива”.

Градови-кандидати биће представљани у сваком броју часописа, кроз репортаже у којима ће се истаћи све предности, као и конкретне акције које локална самоуправа и држава предузимају на унапређењу здравља становништва, а град који ће „пробити лед” и први бити представљен је Зајечар.

Чланови редакције ће на терену разговарати са житељима и челницима општинских управа, а, због специфичности, Београд ће се обрађивати посебно, највероватније по општинама.

Ј. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси