Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ИФЈ: Српски политичари да се уздрже од сваког облика насиља над новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2020.

Аутор: Никола Радишић Извор: Н1

ИФЈ: Српски политичари да се уздрже од сваког облика насиља над новинарима

Генерални секретар Међународне федерације новинара (ИФЈ) Антони Белангер рекао је, упитан о нападима посланика Српске напредне странке на новинаре Н1 и Нове С, да су такви напади на новинаре срамни.

"Ти напади политичара на независне медије и новинаре у Србији су срамни и показују како слобода медија може бити лоше третирана када новинари покушавају да пренесу истину и документују је. Позивамо српске политичаре да се уздрже од сваког облика насиља над новинарима и да поштују члан 19 декларације о људским правима", рекао је Белангер.

Премијерка Србије Ана Брнабић је јутрос оценила да су посланици Српске напредне странке, који су вређали новинаре Н1 и Нова С у Скупштини Србије, погрешили и додала да се председник напредњака Александар Вучић у четвртак извинио у име странке.

Подсетимо, из скупштинских клупа се претходних дана могло чути да су ТВ Н1 и ТВ Нова С "антидржавна конструкција", "антисрпски медији", "страни плаћеник, домаћи издајник", да "постју полако нерегистроване политичке партије" и да је њихово понашање "апсолутно антидржавно".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси