Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Предлози о именовању улица по значајним новинарима пред одборницима у децембру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2020.

Извор: Беоинфо

Предлози о именовању улица по значајним новинарима пред одборницима у децембру

На дневном реду седнице Скупштине града Београда заказане за понедељак, 30. новембар, наћи ће се предлог Одлуке о додели назива улице Милутина Чолића, док ће предлози Одлука о додели назива улица Александра Тијанића, Богдана Тирнанића, Мирослава Радојчића, Предрага Милојевића, Бриселске улице, улице Милана Вукоса, Драгана Сакана и Динка Туцаковића бити пред одборницима на седници која је планирана за почетак децембра, саопштено је из Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда.

Како се наводи у саопштењу, разлог одлагања је целокупна ситуација изазвана вирусом КОВИД-19 као и жеља да седници присуствовују и представници Удружења новинара Србије, иницијатори именовања улица по великим српским новинарима. На тај начин ће и они, уз образлагање Андрее Радуловић, председнице ове комисије, својим излагањем допринети још већем значају личности које су представљале српско новинарство.

Град Београд брине о личностима које су несебичним залагањем допринеле развоју наше престонице и зато жели да се на прави начин представи њихов значај као и потреба да улице понесу њихово име, саопштено је из Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси