Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сахрањен Милош Лукић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2020.

Извор: ФоНет

Сахрањен Милош Лукић

Новинар и власник новинске агенције МНА Милош Лукић (35), који је преминуо од последица корона вируса, сахрањен је јуче на Градском гробљу у Чачаку уз присуство уже породице.

Пре сахране, одржан је комеморативни скуп у амфитеатру Парка младости у Чачку, а од Милоша Лукића опростили су се породица, пријатељи, колеге и представници градске власти уз поруку "Нека блица Лукићев апарат и даље у нашим главама".

Од Лукића су се опростили дописница РТС у Чачку Силвија Пашајлић, новинарка Чачанског гласа и ТВ Телемарк Ирена Ранђић, као и градоначелник Чачка Милун Тодоровић и секретар Скупштине града Мирослав Петковић, пренео је портал Gmpress.rs.

На скупу је речено да је Лукић био синоним за пецизно, објективно, истинито новинарство, вредни сакупљач информација на местима са којих су многи избегавали да извештавају.

"Сви смо прижељкивали да буде део нашег тима јер с њим је све било лако", рекла је Силвија Пашајлић.

Последњи поздрав Милошу Лукићу упутила је и његова рођака Марија Лукић, као и бивша колегиница Ивана Суботић чија су опроштајна писма прочитана на комеморацији.

"Професионалност и истина су били име и презиме нашег Милоша. Тако млад, а тако одговоран, сјајан и непоновљив”, рекао је Милун Тодоровић.

Милош Лукић рођен је 14. октобра 1985. године у Чачку. Био је дугогодишњи радник и сарадних готово свих медија у Чачку и Моравичком округу, а касније и агенције Фонет у Београду.

У октобру 2018. године основао је своју новинску агенцију МНА коју је самостално водио уједно помажући несебично свим редакцијама нарочито у кризним моментима укључујући и извештавање са жаришта актуелне пандемије вируса корона.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси