Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грчки Фортхнет званично постаје део United Grupe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2020.

Извор: Н1

Грчки Фортхнет званично постаје део United Grupe

Грчка телекомуникациона компанија Фортхнет С.А. званично је постала део United Grupe, водећег телекомуникационог и медијског оператора у Југоисточној Европи, у оквиру које послују и компанија СББ и њени сервиси ЕОН и Тотал ТВ, телевизије и портали Н1, Спорт Клуб и Нова С, саопштено је из те групе.

„Улазак United Grupe, са седиштем у Холандији, на грчко тржиште представља корак даље у њеној европској стратегији раста и додатног утврђивања позиције лидера у телекомуникационој индустрији у осам земаља у региону“, наводе у УГ.

Victorija Boklag, извршна директорка United Grupe, изјавила је да су планови за Фортхнет амбициозни.

„Задовољство ми је да пожелим добродошлицу нашим колегама из компаније Фортхнет у породицу United Grupe. Имамо амбициозне планове за компанију, који ће бити спроведени са новим менаџерским тимом. Фортхнетов бренд Нова је добро позициониран у Грчкој и видимо много пословних потенцијала. Имамо прилику да на грчком тржишту омогућимо више забавних и спортских медијских садржаја, како бисмо подстакли раст услуга телевизије. Уверени смо да применом наше стручности у областима као што су медијски садржај и технологија, у комбинацији са широм телекомуникационом понудом, можемо пружити врхунско корисничко искуство и остварити своје пословне циљеве“, казала је Боклаг.

Унитед Група, која је у већинском власништву инвестиционог фонда БЦ Партнерс, саопштила је у јуну да је прихватила почетни удео од приближно 36 одсто у компанији Фортхнет. Од тада је United Grupa повећала своје власништво на око 80 посто. До краја године, након што компанија заврши конверзију конвертибилног дуга, удео United Grupe ће порасти на приближно 85 процената, наводи се из УГ.

Обавезна тендерска понуда

У складу са грчким прописима, United Grupaје понудила минималне обавезне услове за откуп удела од мањинских акционара и очекује се званична објава обавезне тендерске понуде (Mandatory Tender Offer – MTO), која би требало да буде завршена у првом кварталу 2021. године, наглашавају.

„Ако United Grupa стекне најмање 90 одсто обичних акција компаније Фортхнет по завршетку МТО, кроз комбинацију аквизиција у обавезној тендерској понуди и/или права да откупи уделе од преосталих акционара у складу са релевантним законима и прописима, на крају овог процеса United Group ће имати 100 одсто удела у компанији“, кажу у саопштењу.

Фортхнет је, како се наводи, један од водећих провајдера услуга кућне забаве и комуникација у Грчкој – телевизије, широкопојасног интернета и фиксне телефоније, са око 1.000 запослених и скоро 1,4 милиона корисника. Фортхнет нуди својим корисницима више од 60 канала путем бренда Нова.

Куповина Фортхнета трећа је велика трансакција United Grupe од када је инвестициони фонд БЦ Партнерс преузео већинско власништво у марту 2019, након аквизиција компаније Теле2 у Хрватској и Виваком, водеће телекомуникационе компаније у Бугарској. Заједно су аквизиције повећале приход Групе на 1,7 милијарди евра. 

Радећи у телекомуникационом и медијском сектору, платформа United Grupe комбинује водеће оператере и најбоље произвођаче медијског садржаја у Југоисточној Европи. Компанија има више од 10 милиона корисника и 11 хиљада запослених, наводи се у саопштењу.

Са седиштем у Амстердаму United Grupa је водећи телекомуникациони и медијски оператор у Југоисточној Европи. Кроз значајне инвестиције у дигиталну инфраструктуру, садржај и технологију, пружа водеће услуге корисницима широм региона. За 20 година пословања, United Grupaје преузела и успешно интегрисала више од 100 компанија. Сваке године издваја и значајна средства за развој дигиталне инфраструктуре, оригиналног медијског садржаја и технологије. United Grupa је од марта 2019. године у власништву БЦ Партнерс, једне од највећих глобалних инвестиционих компанија у свету и послује у осам земаља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси