Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ: Графити мржње на згради уредника VOICE-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 11. 2020.

Извор: НДНВ

НДНВ: Графити мржње на згради уредника VOICE-а

Овим чином директно је угрожена сигурност Грухоњића и његове породице, те је он означен као легитимна мета.

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) обавештава јавност да су током ноћи 23. и 24. новембра, непознати починиоци исписали графите мржње и националне нетрпељивости на улазу у зграду у којој живи главни и одговорни уредник портала Војвођански истраживачко – аналитички центар VOICE и програмски директор НДНВ-а Динко Грухоњић са својом породицом. Портал VOICE издаје НДНВ.

На улазу у зграду исписане су поруке као што су “Пиздо усташка ово није твој град ни земља” и “Смраде коњушарски”, уз које су исписани келтски крст и свастика који представљају нацистичке симболе, а исписано је и “Ратко Младић српски херој”.

Овим чином директно је угрожена сигурност Грухоњића и његове породице, те је он означен као легитимна мета.

Скрећемо пажњу да је овај вандалски чин уследио након VOICE -овог текста под насловом “Нови Сад – националшовинистичка паланка која слави геноцид?” у којем је анализиран проблематичан садржај графита који се појављују у Новом Саду, те сматрамо да је поред напада на сигурност Грухоњића, у питању и напад на слободу медија и изражавања.

НДНВ је пријавио случај надлежном јавном тужилаштву и полицији. Очекујемо да починиоци овог опасног кривичног дела буду што пре пронађени, ухапшени и приведени правди.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси