Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Руководство РТВ разговарало са представницима опозиционих странака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2020.

Извор: РТВ

Руководство РТВ разговарало са представницима опозиционих странака

Генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица и заменик програмског директора Милада Поповић примили су, данас, представнике опозиционих странака, на њихов захтев.

Петочлана делегација у којој су били Арис Мовсесијан (Нова станка), Бранислава Јефтић (Зелена странка), Филип Мартин (Покрет "1 од 5 милиона"), Милош Тубић (ДСС) и Константин Самофалов (СДС), изразила је своје виђење потребе за већом заступљеношћу у програмима РТВ-а. Они су похвалили медијску отвореност покрајинског јавног сервиса, посебно током предизборне кампање, али су и инсистирали на политичком плурализму, већој заступљености опозиције и остваривању дијалога у РТВ програмима.

Представници Радио-телевизије Војводине су поменуту делегацију упознали са сложеном структуром те медијске куће, начином остваривања јединствене уређивачке политике и изразили спремност да о темама које су биле предмет данашњег разговора упознају главне и одговорне уреднике, као и одговорне уреднике тих програма. Састанак је, по оцени свих учесника, био добронамеран и у циљу обогаћивања програма у корист свих грађана.

"Састанак је био изузетно коректан, веома смо задовољни постигнутим договором и надамо се да ће доћи до материјализације тих договора, колико пре Нове године. Предложили смо гостовања у постојећој програмској шеми Радио-телевизије Војводине, теме које бисмо отварали и госте које бисмо кандидовали", изјавио је након састанка председник покрајинског одбора ДСС-а Милош Тубић.

"Имали смо добар састанак са руководством РТВ, разумели смо се да је Србији више него икад потребан политички плурализам, различитост мишљења, критичка мишљења на јавном сервису. Добили смо уверавање да ће, у најкраћем могућем року, да се осмисли концепт на који начин да се отвори више простора за та критичка мишљења, не само за странке опозиције, већ и за различите покрете, интелектуалце, стручњаке, који ће говорити о раличитим темама које муче ово друштво", рекао је генерални секретар СДС-а Константин Самофалов.

Након састанка, учесници разговора су обишли нову зграду Радио-телевизије Војводине, на Мишелуку, у којој је он и одржан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси