Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Испраћај Грујице Спасовића 29. октобра на Новом гробљу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 10. 2020.

Извор: Данас

Његова супруга Мирјана позвала је све да не купују цвеће и венце већ да тај новац уплате за лечење наше колегинице Радмиле Чолић

Испраћај Грујице Спасовића 29. октобра на Новом гробљу

Испраћај за кремацију првог уредника и једног од освивача и власника листа Данас Грујице Спасовића биће одржан у четвртак 29. октобра у 12.30 на Новом гробљу у Београду.

Његова супруга Мирјана позвала је све да не купују цвеће и венце већ да то уместо тога тај новац уплате за лечење наше колегинице Радмиле Чолић путем Фондације „Буди хуман“ на сајту http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic или слањем СМС поруке са текстом 536 на број 3030, по цени од 200 динара.

Књига жалости ће од сутра 27. октобра бити отворена у редакцији листа Данас, где ће моћи да се упишу сви који то желе до петка 30. октобра.

Грујица Спасовић био је први главни и одговорни уредник и један од власника и оснивача листа Данас. После дуге и тешке болести преминуо је у 70. години у Београду.

Спасовић је био главни уредник Данаса од његовог првог броја 9. јуна 1997. до 2006. године.

Завршио је Факултет политичких наука у Београду. Новинарством је почео да се бави у београдском листу младих Сусрет, да би каријеру наставио у Вечерњим новостима.

Од 1980. је главни и одговорни уредник Омладинских новина. Пре одласка у Борбу, 1989, био је једно време главни уредник ревије Дуга. Након што је Милошевићев режим пеузео Борбу, са већином колега прелази у Нашу Борбу, а неколико година касније учествује у оснивању Данаса, у којем је главни уредник од првог броја.

Након „уредниковања“ у Данасу постаје амбасадор Србије у Босни и Херцеговини, те се враћа у Данас у којем се последњих година бавио издавачком делатношћу.

Аутор је књиге „Данас, упркос њима“ (у издању Дан Графа) у којем је писао о првих 1.000 дана рада Данаса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси