Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо директор Данаса Душан Митровић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2020.

Аутор: Редакција листа Данас Извор: Данас

In memoriam (1950-2020)

Преминуо директор Данаса Душан Митровић

Директор фирме Дан Граф и један од оснивача и власника листа Данас Душан Митровић преминуо је данас у Београду у 70. години живота, након дуге и тешке болести.

На месту директора Дан Графа, као издавача листа Данас, налазио се од друге године његовог постојања, односно од 1998. године.

Након завршене школе у Краљеву, где је рођен, професионалну и политичку каријеру је започео у Савезу социјалистичке омладине Југославије, где је између осталог био и на функцији потпредседника Савеза социјалистичке омладине Србије.

Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду.

Своју каријеру је потом наставио у синдикалним водама, те је у неколико наврата био секретар Савеза самосталних синдиката Србије, након чега је учествовао у оснивању а потом био и потпредседник Уједињених гранских синдиката Независност.

Из синдикалне сфере прелази у медијски бизнис, а прво је радио у дневном листу Борба у време када је главни и одговорни уредник био Станислав Сташа Маринковић. У Борби се бавио пласманом и продајом листа, што је прве године радио и у Данасу у улози заменика директора.

Из Борбе прелази у Нашу Борбу где је био директор продаје, потом са групом новинара оснива дневни лист Данас.

Заслужан је за развој уличне продаје новина, а потом и нових алтернативних дистрибутивних мрежа из које су настала бројна, међу њима и тренутно најјача предузећа за дистрибуцију штампе у Србији.

Сахрана ће бити одржана у његовом родном месту Цветке код Краљева, у четвртак 22. октобра у 13 сати.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси