Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хонорарци не могу на ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2012.

Извор: Б92

Хонорарци не могу на ТВ Авала

Београд -- Хонорарце с ТВ Авала обезбеђење спречило да уђу у зграду телевизије а запослени су СМС поруком тражили од власника телевизије да им исплате зараде и доприносе.

Председник Штрајкачког одбора Никола Вукомановић рекао је новинарима испред ТВ Авала, чији запослени 60 дана штрајкују због неисплаћених плата, да од данас практично трећина запослених, коју чини око 50 хонорараца, нема приступ просторијама у којима су до сада радили.

Стално запослени на ТВ Авали могли су да уђу у згаду те телевизије.

Вукомановић је навео да су хонорарци недавно СМС поруком обавештени да им неће бити омогућен улаз у зграду и да су зато сада хонорарци и
стално запослени одлучили да се на исти начин, слањем СМС порука, обрате власницима те телевизије и траже исплату плата, хонорара и доприноса.

"Видећемо како ће они реаговати на те поруке", казао је Вукомановић, који је са запосленима испред зграде те телевизије послао СМС поруку власницима ТВ Авала.

Према његовим речима, власници запосленима на ТВ Авали у овом тренутку дугују четири плате и четири хонорара.

"Обећања су само она дата пред Републичком радио-дифузном агенцијом да ће до краја фебруара бити исплаћено још две плате", казао је
Вукомановић и додао да запослени сада траже исплату свих неисплаћених плата.

"Захтевамо да надлежни напокон почну да се баве својим послом. Прошле су ове хладноће, па могу да се завуку у своје канцеларије да
узму неке папире и дођу овде и виде како изгледа свакодневица свих запослених", казао је Вукомановић.

У министарству културе и медија кажу да данас цео дан покушавају да ступе у контакт с Републичком радио-дифузном агенцијом, не би ли сазнали да ли је та агенција спровела надлежности које им је министарство пренело, али да не успевају да дођу до њих.

Зграде РРА и Министарства културе и медија налазе се у центру Београда, обе су на Тргу Николе Пашића и удаљене су једна од друге мање од сто метара. За Б92 су у Министарству рекли да ће, ако им се нико из РРА не јави на службене бројеве телефона, морати да злоупотребе и њихове приватне телефоне.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси