Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Швајцарски суд: Медији у Србији објавили неистине о Драгану Шолаку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2020.

Извор: Н1

Швајцарски суд: Медији у Србији објавили неистине о Драгану Шолаку

Због свих неистина које се свакодневно објављују у таблоидима и на појединим телевизијама у Србији о сувласнику United Grupe Драгану Шолаку, Шолак је тужио Pink International Company d.o.o, Радиодифузно Предузеће Студио Б д.о.о, Инсајдер Тим д.о.о. који је званични власник таблоида Информер и Драгана Ј. Вучићевића. Окружни суд у Цириху донео је пресуду којом је непобитно утврђено да је дошло до повреде права личности Драгана Шолака од стране тужених медија.

Окружни суд је утврдио да су ти медији водили медијску кампању против тужиоца, лажно га оптужујући и објављујући неистине које се односе на саму личност и начин пословања тужиоца и наводни политички ангажман, уз изражавање коментара и мишљења са циљем да се тужилац необјективно прикаже у лошем светлу.

Тужени медији на суду нису доказали ниједну од тврдњи које објављују.

Швајцарски суд је донео одлуку да су тужени медији обавезни да исплате Драгану Шолаку обештећење у девизном износу (CHF), да морају да уклоне странице свих текстова и линкове емисија на којима су вршили повреду права личности, као и да се уздрже од будућег понављања овог дела и да објаве садржај пресуде.

Пинк, Студио Б, Информер и Драган Ј. Вучићевић дужни су и да надокнаде тужиоцу трошкове поступка.

Овом пресудом посебно је забрањено главном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу да даје изјаве које крше лична права Драгана Шолака. Пресуда Окружног суда у Цириху постала је правоснажна 15. септембра 2020. године.

Драган Шолак, који већ годинама живи у Швајцарској, правду је потражио на швајцарском суду, где, по његовом мишљењу, тужени медији не уживају заштиту владаоца. Драган Шолак ће покренути тужбе и против осталих медија који су у међувремену износили различите неистине о њему и доводили јавност у заблуду обмањујући грађане Србије потпуним измишљотинама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси