Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Премијерка у случају Асека брани страни капитал, а тих брига нема кад напада Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2020.

Аутор: Марија Комазец Извор: Н1

Премијерка у случају Асека брани страни капитал, а тих брига нема кад напада Н1

Премијерка Ана Брнабић тврдње Маринике Тепић о пословању фирме где је њен брат директор види као политички напад на страни капитал. Ипак и сама је пре неколико месеци критиковала компанију са страним капиталом, односно телевизију Н1 која је део United Grupe.

Председник Србије у четвртак није допустио Ани Брнабић да одговара на питања Н1, па се на њене одговоре у вези са тврдњама потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је фирма Асеко, у којој је запослен премијеркин брат, из буџета добила 40 милиона евра, чекало до данас.

Председница Владе их види као политички напад на страног инвеститора. "Овде се Мариника Тепић поново ментално детонирала и, као и увек, то ће коштати грађане Србије", казала је Брнабић гостујући на ТВ Пинк.

Оно што тврди Мариника Тепић је да су грађане Србије послови са фирмом Асеко коштали 40 милиона евра, и то откад је Брнабић на месту премијерке. Ту цифру Ана Брнабић на Пинку није демантовала као ни остале наводе. Тврдње Маринике Тепић види као напад на страни капитал.

"Пољску компанију, из земље ЕУ је она напала, та компанија је страни инвеститор, али како ћемо ми то платити, па тако што ћемо морати да објашњавао страним инвеститорима да они нису легитимна мета политичких неистомишљеника", поручила је Брнабић.

Тепић одговара да није напала страну компанију, већ премијерку.

"Доказала сам да се силни милиони грађана Србије деле фирми Асеко где је ваш рођени брат директор. И то управо након 2017. године, након што сте заузели место председнице Владе Србије", указује Тепић.

И док осуђује, како каже политичке нападе на фирму где је њен брат директор, премијерка није осудила њене колеге из Владе које су у претходних неколико година нападали компаније са страним капиталом, између осталих и Н1:

"Радите на луксембуршкој телевизији са америчким капиталом!" (председник Србије Александар Вучић)

"ЦИА америчка телевизија са седиштем у Луксембургу." (министар унутрашњих послова Небојша Стефановић)

"За мене је ТВ Н1 заиста у овој кампањи постала једна политичка странка." (председница Владе Ане Брнабић)

Новинар Слободан Ступар каже да је једино решење овакве ситуације - судар очи у очи:

"Нека докаже ономе ко је оптужује, нека иде на суд, нека дозволи неко суочавање, а јој предлажем да позове Маринику Тепић, или било кога ко то објављује, и да се суочи или да на крају крајева савије табак, па на суд", каже Ступар.

Једини табак који је председница Владе до сада пресавила јесте разговор са председником Савета за борбу прозив корупције, којем је, како каже, рекла да посебну пажњу посвети компанији Асеко, на шта је он рекао да, према њеним речима, за то нема потребе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси