Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Слободан Првановић ће конкурисати за члана Управног одобра РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Слободан Првановић ће конкурисати за члана Управног одобра РТС-а

Истраживач у Институту за физику у Београду Слободан Првановић саопштио је данас да ће конкурисати за члана Управног одбора Радио-телевизије Србије (РТС), за шта ће Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) у понедељак предати пријаву.

У образложењу пријаве које ће предати РЕМ-у, Првановић је навео да се на то одлучио, између осталог, због тога што РТС крши законе из медијске сфере, намерно обмањује јавност скривањем истине, својим односом према врху власти доводи до загађења медијског простора, али и због тога што Управни одбор јавног сервиса није спречио руководство у томе.

„Што се тиче мојих намера оне су, чини ми се, одавно јасне. Као што знате, пре неколико месеци сам покренуо акцију међу колегама из академске заједнице у оквиру које смо, најкраће речено, тражили да РТС почне да поштује законе у свом раду. Намера ми је да урадим све што могу у правцу обезбеђивања поштовања свих релевантних закона и обезбеђивања преко потребног истинитог и потпуног информисања грађана, као што је то и дато у задатак Јавном сервису, а што руководство РТС-а грађанима ускраћује“, пише у образложењу достављеном медијима.

Првановић је нагласио да би се залагао за максималну транспарентност у раду читавог система, за персоналну одговорност у раду сваког појединца и за савесно трошење средстава грађана, „а чини ми се да ништа од овога тренутно немамо када је у питању РТС“.

„Одувек сам сматрао да је недопустиво да онај кога грађани финансирају користи добијена средства за обмањивање јавности и зато од вас тражим подршку у мојим залагањима да ослободимо РТС. До сада сте, уважени чланови Савета РЕМ-а, ко зна колико пута демонстрирали вашу удворичку политику“, додао је Првановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси